FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: počelo suđenje Jelavićevom otmičaru u BiH

Autor: zkre
MOSTAR, 10. studenog 2010. (Hina) - Saša Savinović, petooptuženi za otmicu bivšeg hrvatskog člana BiH Predsjedništva Ante Jelavića izjasnio se da nije kriv na početku sudskog procesa koji je protiv njega u srijedu započeo pred Općinskim sudom u Konjicu.

Proces protiv Savinovića vodi se u BiH jer nije bio dostupan sudskim organima Republike Hrvatske, a optužnica je identična onoj na temelju koje je četvoricu Jelavićevih otmičara Marija Miličevića, Vladu Ćurića, Dalibora Prgometa i Vlatka Miličevića Vrhovni sud Republike Hrvatske pravomoćno osudio početkom studenoga.

Savinović je pred sudskim vijećem u Konjicu rekao kako se ne osjeća krivim, iako su mediji najavljivali da će priznati krivnju i nagoditi se o visini kazne. Tužitelj Sead Đikić rekao je kako će sada sudski postupak ići redovitim tijekom s iznošenjem dokaza tužiteljstva, među kojima su i dokazi koji su ustupljeni iz Republike Hrvatske.

Savinović će odgovarati po svim točkama optužnice za otmicu kao i četvorica koji su osuđena u Hrvatskoj. Kako se precizira u optužnici, Savinović je tijekom otmice imao ulogu vozača te je na zagrebačkoj tržnici u Utrinama s ostalim osumnjičenicima Jelavića nasilno ugurao u automobil, kojim ga je prevezao u BiH i zatočio u Rami u travnju prošle godine. Jelavić je, po osobnom kazivanju, uspio pobjeći iz obiteljske kuće jednoga od otmičara Vlade Ćurića iz Rame te se prebaciti u Hrvatsku.

(Hina) xzkre ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙