FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Benkovac: završen program protuminskog djelovanja Norveške narodne pomoći

Autor: barn
BENKOVAC, 3. studenog 2010. (Hina) - U Benkovcu je danas završen program protuminskog djelovanja Norveške narodne pomoći u Hrvatskoj.

Ta norveška nevladina organizacija od 2001. godine do danas, u suradnji s Hrvatskim centrom za razminiranje, lokalnoj je zajednici vratila na uporabu oko 26 četvornih kilometara zemljišta, a u sklopu svojih programa obnovila je i 500 obiteljskih kuća. Više od 80 posto zemljišta razminirano je u Zadarskoj županiji, a nekoliko projekata odrađeno je i u Vukovarsko-srijemskoj i Požeško-slavonskoj županiji.

"Pretvorivši nekad smrtonosna polja u oranice, pašnjake, vinograde i maslinike, ostvareni su svi naši ciljevi. Kako bi se ostvario taj zadatak, Vlada Kraljevine Norveške donirala je oko 120 milijuna kuna", rekao je veleposlanik Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj Henrik Ofstad.

Osim Kraljevine Norveške, koja je bila glavni donator Norveške narodne pomoći, novčanu potporu toj su nevladinoj organizaciji dale i Sjedinjene Američke Države, Kanada, Monako, Španjolska i Australija.

"Doprinos Norveške narodne pomoći nije samo u razminiranoj površini", rekao je ravnatelj HCR-a Otto Jungwirth, ističući da je cijelo vrijeme ta organizacija u Hrvatskoj radila na najzahtjevnijim projektima - onima koji osiguravaju sigurnost povratnika i svih onih koji žive na minski sumnjivom području.

(Hina) xbarn yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙