FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Clinton uvjerena u afganistanski nadzor nad nekim područjima 2011.

Autor: bnov
MELBOURNE, 8. studenog 2010. (Hina/AFP) - Američka državna tajnica Hillary Clinton u ponedjeljak je izrazila "uvjerenost" da će neka područja Afganistana biti pod nadzorom afganistanskih snaga iduće godine.

"Uvjereni smo da će od iduće godine neka područja Afganistana biti pod nadzorom afganistanske vlade i snaga sigurnosti", kazala je Clinton novinarima tijekom svog posjeta Australiji.

Izrazila je uvjerenost da će se Afganistanci od sljedeće godine sve bolje brinuti o sigurnosti, ovisno o okolnostima na licu mjesta i detaljnim analizama stanja.

"Ne možemo vam reći danas kad, niti iznijeti druge detalje, jer ćemo odluke donositi ovisno o okolnostima", izjavila je ona.

Do izjava američke državne tajnice dolazi u trenutku kad britanski dnevnik Times od ponedjeljka piše da je američki glavni zapovjednik međunarodnih snaga u Afganistanu general David Petraeus utvrdio datume prijenosa nadzora nad pokrajinama u zemlji na afganistanske vladine snage.

Na karti afganistanskih pokrajina generala Petraeusa, koja će biti predstavljena čelnicima NATO-a na summitu u Lisabonu 19. studenoga, bit će određeni broj "zelenih" zona koje bi trebale biti povjerene afganistanskim snagama, piše dnevnik.

(Hina) xbnš ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙