FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Francuskoj manji odaziv na prosvjede zbog mirovinske reforme

Autor: mhaj
PARIZ , 6. studenog 2010. (Hina/AFP) - Oko 375.000 ljudi prosvjedovalo je u subotu u Francuskoj zbog reforme mirovina, što je puno manje od 560.000 Francuza, koliko ih se 28. listopada, na poziv sindikata odazvalo demonstracijama, izvijestilo je ministarstvo unutarnjih poslova.

CGT, jedan od glavnih sindikata u zemlji, istodobno je izvijestio o 1,2 milijuna demonstranata koji su prosvjedovali diljem Francuske, u odnosu na gotovo dva milijuna koliko ih se okupilo 28. listopada.

Policija i sindikati imaju različite podatke i o broju okupljenih prosvjednika u samome Parizu. CGT tvrdi da se ondje okupilo 90.000 ljudi, gotovo dva puta manje nego 28.listopada, kada ih je bilo 170.000, a pariška policija raspolaže podatkom o 28.000 okupljenih u subotu, što je za 3.000 manje nego 28. listopada.

Diljem Francuske u subotu je protiv mirovinske reforme predsjednika Nicolasa Sarkozyja, usvojene 27. studenoga, prosvjedovano u 245 francuskih gradova.

Ustavno vijeće bi se, na poziv oporbe još trebalo očitovati o novome zakonu, kojeg će, ako bude potvrđen, Sarkozy i službeno obznaniti u roku od 15 dana.

(Hina) xmh ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙