FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Promet u Francuskoj manje poremećen nego polovicom listopada

Autor: bnov
PARIZ, 28. listopada 2010. (Hina/AFP) - Željeznički i zračni promet poremećeni su u Francuskoj u četvrtak, sedmi dan nacionalnog prosvjeda protiv reforme mirovina, usprkos očitom poboljšanju u odnosu na polovicu listopada.

Prema predviđanjima nacionalne željezničke kompanije (SNCF), u mreži vlakova velike brzine (TGV) 80 posto vlakova predviđeno je za povezivanje Pariza i ostatka zemlje a 60 posto unutar zemlje.

Što se tiče međunarodne povezanosti, promet je normaliziran prema Velikoj Britaniji, Belgiji i Njemačkoj. Neki vlakovi prema Švicarskoj i Italiji su otkazani. Poremećen je i promet noćnih vlakova.

U Parizu bi promet trebao biti gotovo normalan u podzemnoj željeznici.

Izneseni podaci upućuju na zaključak o ublažavanju prosvjeda u željezničkom sektoru, dan nakon konačnog izglasavanja reforme mirovina u parlamentu i nakon više od 15 dana štrajka.

Na vrhuncu prosvjeda, 12. listopada, međunarodni promet bio je jako poremećen te je tek svaki treći TGV vlak prometovao između Pariza i unutrašnjosti.

Što se tiče zračnog prometa, približno 30 posto letova otkazano je u pariškoj zračnoj luci Roissy a 50 posto u Orlyju, na zahtjev civilnog zrakoplovstva.

(Hina) xbnš ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙