FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Započelo obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara

Autor: gvin
VUKOVAR, 6. studenog 2010. (Hina) - Uz sudjelovanje 15 klubova iz Hrvatske, BiH i Srbije danas je u Vukovaru dvodnevnim 2. Memorijalnim stolnoteniskim turnirom "Sjećanje na Vukovar 1991." koji organizira Stolnoteniski klub "Vukovar 91" započelo obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara.

Sve do 20. studenoga pod geslom "Vukovar – Pobjednik jer je žrtva" Vukovarci će nizom manifestacija u sklopu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara odati počast svim sudionicima obrane grada i podsjetiti na tragična zbivanja iz ratne 1991., agresije na grad, stradanja stanovništva i okupaciju od strane ondašnje JNA i srpskih paravojnih postrojbi.

Središnje manifestacije započinju 18. studenoga kada će se tisuće ljudi mimohodom u Koloni sjećanja od Opće bolnice Vukovar do Memorijalnog groblja prisjetiti herojskog otpora branitelja i sloma obrane grada te vijencima, cvijećem i paljenjem svijeća odati počast svim žrtvama.

Dan poslije obilježit će se i "Žrtva Borova Naselja za Domovinu“, a 20. studenoga počast će se iskazati žrtvama koncentracijskog logora "Velepromet" i stradalima u stravičnim događajima na Ovčari.

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine obilježava se odlukom Hrvatskog sabora od 1999. godine.

(Hina) xgvin yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙