FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada RH nije prihvatila Prijedlog programa restrukturiranja HRT-a

Autor: ostr
ZAGREB, 5. studenog 2010. (Hina) - Vlada RH na zatvorenom dijelu današnje sjednice nije prihvatila Prijedlog programa restrukturiranja Hrvatske radiotelevizije, priopćeno je iz Vladinog Ureda za odnose s javnošću.

Vlada RH je donijela Uredbu o unutarnjem ustrojstvu Državnog zavoda za radiološku i nuklearnu sigurnost, kojom se određuje unutarnje ustrojstvo Zavoda, nazivi unutarnjih ustrojstvenih jedinica u njegovom sastavu, njihov djelokrug i način upravljanja te okvirni broj državnih službenika i namještenika za obavljanje poslova iz djelokruga Zavoda. Državni zavod za radiološku i nuklearnu sigurnost osnovan je na temelju članka 6. Zakona o radiološkoj i nuklearnoj sigurnosti, koji je stupio na snagu 1. travnja ove godine. Preuzima državne službenike, opremu, pismohranu i drugu dokumentaciju, sredstva za rad, financijska sredstva, te prava i obveze Državnog zavoda za zaštitu od zračenja i Državnog zavoda za nuklearnu sigurnost.

Donesena je Odluka o organizaciji Summita/Konferencije o procesu euroatlantskih integracija, koji će se održati u Dubrovniku, 8. i 9. srpnja 2011. godine. Za njegovu pripremu, organizaciju i provedbu određeno je Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.

Vlada je donijela i Odluku o privremenom olakšanom ulasku stranaca u Republiku Hrvatsku. Naime, stranci koji su nositelji valjane schengenske dozvole boravka ili vize za kratkotrajni boravak privremeno ne trebaju vizu za ulazak u Republiku Hrvatsku, ako ulaze brodovima na kružnom putovanju u svrhu turističkog posjeta. Ova Odluka vrijedi do 31. prosinca 2011. godine.

Donesena je Odluka o rotaciji, broju i organizacijskoj strukturi pripadnika Oružanih snaga RH u mirovnim misijama Ujedinjenih naroda. U studenom 2010. godine izvršit će se redovita rotacija pripadnika Oružanih snaga RH koji sudjeluju u mirovnoj misiji Ujedinjenih naroda u Indiji i Pakistanu (UNMOGIP) te će se u mirovnu misiju UN-a u Indiju i Pakistan uputit u svojstvu vojnog promatrača na godinu dana jedan pripadnik Oružanih snaga RH.

Prihvaćeno je i Izvješće o poduzetim aktivnostima u vezi nezakonitog rada i zapošljavanja maloljetnika u razdoblju od 1. travnja do 30. rujna 2010. godine.

Vlada je prihvatila pokroviteljstvo nad 68. međunarodnim zasjedanjem Europskog parlamenta mladih, koje će se održati u Zagrebu, u listopadu 2011. godine.

Pokrenut je postupak za sklapanje Sporazuma između Republike Hrvatske i Crne Gore o pružanju konzularne pomoći i zastupanju u izdavanju viza. Sklapanje Sporazuma predlaže se kako bi se u odnosima Republike Hrvatske i Republike Crne Gore stvorio potrebni međunarodnopravni okvir za nastavak i daljnje razvijanje suradnje između konzularnih službi dviju zemalja u području na koje se Sporazum odnosi.

Također, pokrenut je postupak za sklapanje Ugovora između država članica Zdravstvene mreže jugoistočne Europe o aranžmanima države domaćina o sjedištu Tajništva Zdravstvene mreže jugoistočne Europe. Potpisivanjem ovog Ugovora Republika Hrvatska i ostale države članice Zdravstvene mreže jugoistočne Europe preuzimaju obvezu prihvaćanja regionalne odgovornosti čime će potaknuti postojeće i nove partnere na uključivanje u regionalnu političku i tehničku suradnju u području javnog zdravstva.

Prihvaća se Memorandum o suglasnosti za realizaciju interoperativnog ePoziva iz vozila. Ovlašćuje se ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje da, u ime Vlade RH, potpiše Memorandum, a Državna uprava za zaštitu i spašavanje određuje se koordinatorom aktivnosti na nacionalnoj razini u provedbi Memoranduma. Uvođenje i uporaba ePoziva iz vozila u svrhu razmještaja pomoći u izvanrednim situacijama spasit će ljudske živote i smanjiti socijalni teret poboljšanjem obavješćivanja o prometnim nesrećama i bržom intervencijom hitnim službi, navodi se u priopćenju.

(Hina) xpp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙