FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Priopćenje sa zatvorenog dijela sjednice Vlade

Autor: ista
ZAGREB, 21. listopada 2010. (Hina) - Na današnjem zatvorenom dijelu sjednice Vlada je dala suglasnost Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja za preuzimanje obveza na teret sredstava državnog proračuna u 2011. godini, u ukupnom iznosu do 300.000.000 kuna za akontacijsku isplatu dijela potpore po osnovi izravnih plaćanja u biljnoj proizvodnji, priopćio je Ured za odnose s javnošću.

U cilju stabiliziranja stanja u sektoru poljoprivrede usljed globalne gospodarske krize i ovogodišnjih elementarnih nepogoda, Vlada Republike Hrvatske je u tijeku ove godine poduzimala određene mjere s ciljem prevladavanja spomenutog stanja. Navedena isplata potpora izvršila bi se za provedene poljoprivredne aktivnosti u ratarskoj proizvodnji i usjeve koji su požeti i spremljeni u dijelu osnovnog plaćanja po poljoprivrednoj površini, navodi se u priopćenju.

Prihvaća se Pismo namjere o suradnji u okviru Nordijske borbene skupine 2011. Dugoročnim planom razvoja Oružanih snaga Republike Hrvatske od 2006. – 2015. godine predviđen je aktivan doprinos Republike Hrvatske misijama Europske unije, koji uključuje i angažman u borbenim skupinama Europske unije (EUBG). Također, donesena je Odluka o sudjelovanju Oružanih snaga Republike Hrvatske na međunarodnoj vojnoj vježbi borbene skupine EU-a „Joint action“, koja će se održati od 26. listopada do 21. studenoga 2010. godine u Kraljevini Švedskoj. Međunarodna vojna vježba se provodi radi postizanja interoperabilnosti, razvijanja sposobnosti u planiranju, koordinaciji i izvršenju zadaća koje proizlaze iz misije Nordijske borbene skupine EU-a sa svrhom dostizanja pune operativne sposobnosti i integriranosti Nordijske borbene skupine za sudjelovanje u međunarodnim mirovnim operacijama pod okriljem EU-a.

Donesena je Odluka o produljenju privremene suspenzije viznog režima za državljane Republike Albanije. Vlada Republike Hrvatske utvrđuje da se od državljana Republike Albanije, nositelja valjanih običnih putovnica, privremeno neće zahtijevati vize za ulazak u Republiku Hrvatsku i kratkotrajni boravak do 90 dana, odnosno za prelazak preko državnog područja Republike Hrvatske. Produljenje privremene suspenzije viznog režima primjenjuje se od 1. studenoga do 31. prosinca 2010. godine.

Vlada je donijela Zaključak o određivanju Hrvatskog zavoda za norme Informacijskom središnjicom i nacionalnim notifikacijskim tijelom za tehničke prepreke u trgovini pri Svjetskoj trgovinskoj organizaciji (WTO). Time se Zavod zadužuje na obavještavanje Tajništva WTO-a o tehničkim propisima koji su u postupku donošenja ili su doneseni, svim normama koje su u postupku donošenja ili su donesene, svim postupcima za ocjenu sukladnosti koji su u postupku donošenja ili su doneseni te bilo kojim promjenama vezanim uz propise i mjere kojima se implementiraju obveze iz Sporazuma o tehničkim preprekama u trgovini.

Hrvatskom gimnastičkom savezu dana je suglasnost za održavanje Svjetskog kupa u muškoj i ženskoj športskoj gimnastici-A program koji će se održati u Osijeku od 3. do 8. studenoga 2010. godine.

Izmijenjena je Odluka o pokretanju postupka za sklapanje Sporazuma između Republike Hrvatske i Europske zajednice o sudjelovanju Republike Hrvatske u Europskom centru za praćenje droga i ovisnosti o drogama. Naime, temeljem stupanja na snagu Lisabonskog ugovora, vrši se usklađivanje naziva prema kojemu je u tekstu Nacrta sporazuma kao stranku potrebno navesti Europsku uniju umjesto Europske zajednice.

Prihvaćeno je Izvješće o vođenim pregovorima za sklapanje Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o načinu financiranja i izrade glavnog projekta, te vođenja upravnih postupaka za procjenu utjecaja na okoliš, ishođenje lokacijskih dozvola, suglasnosti i građevinskih dozvola za projekt „Obnova i modernizacija vodnog puta rijeke Save od Račinovaca do Siska“. Također, dopunjena je Odluka o pokretanju postupka za sklapanje navedenog Sporazuma. Naime, s obzirom da je tijekom pregovora došlo do izmjene odredbe o stupanju na snagu predmetnog Sporazuma, bilo je nužno i dopuniti Odluku o pokretanju postupka za sklapanje tog istog Sporazuma, navodi su u priopćenju sa zatvorenog dijela sjednice Vlade..

(Hina) pp yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙