FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počela istraga pada kubanskog zrakoplova

Autor: rtom
ZAGREB/HAVANA, 5. studenog 2010. (Hina) - Stručnjaci su u petak počeli istragu radi utvrđivanja uzroka nesreće kubanskog zrakoplova tipa ATR-72 koji se u četvrtak srušio u središnjem dijelu Kube pri čemu je poginulo svih 68 osoba, a među stranim putnicima nije bilo hrvatskih državljana, potvrdilo je Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI).

Kubanske vlasti nisu još iznijele nikakvu službenu hipotezu o uzroku nesreće zrakoplova državne kompanije AeroCaribbean koji je iz drugog po veličini grada Santiago de Cuba poletio za Havanu i u četvrtak navečer pao kod grada Guasimala, 340 kilometara jugoistočno od Havane.

Poginulo je svih 68 osoba, sedmero članova posade i 61 putnik među kojima je bilo Argentinaca, Meksikanaca, državljana Nizozemske, Njemačke i Francuske, ali ne i državljana Republike Hrvatske, potvrdio je MVPEI.

Zasad još nije poznato jesu li pronađene crne kutije, prenosi agencija AFP s lica mjesta gdje brojni istažitelji pretražuju teren.

Poznato je da je zrakoplov poletio po lošem vremenu zbog tropske oluje Tomas koja je prerasla u uragan te da je pilot kontroli leta odaslao poziv u pomoć, no zatim je izgubio vezu.

Pad zrakoplova najteža je nesreća nakon zrakoplovne nesreće 1989. u kojoj je poginulo 155 osoba.

Zrakoplov ATR-72, francuskog talijanskog proizvođača ATR (Avioni za regionalni transport) pušten je u promet 80-ih godina.

(Hina) xrt ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙