FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD: lovci F-15 pratili putnički zrakoplov iz UAE do New Yorka

Autor: dhai
WASHINGTON, 29. listopada 2010.(Hina) - Dva američka borbena zrakoplova F-15 u petak su dopratila putnički zrakoplov na letu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), od kanadske granice do zračne luke u New Yorku "iz opreza" jer se u njemu nalazi teret iz Jemena, objavio je NORAD, zapovjedništo za obranu zračnog prostora SAD-a.

Zrakoplov Boeing 777 kompanije Emitares Airline na letu 201, sletio je u newyoršku zračnu luku John F. Kennedy u 15:36 sati po lokalnom vremenu (21:36 po srednjoeuropskom), gdje je podvrgnut policijskoj pretrazi.

Dva kanadska zrakoplova CF-18s počela su pratiti Boeing Emiratesa nakon što je "utvrđeno da se radi o zrakoplovu od interesa", dok je prelijetao kanadski zračni prostor, rekao je glasnogovornik NORAD-a John Cornelia.

Dva američka F-15s preuzela su pratnju od kanadske granice do zračne luke JFK, dodao je.

Let 201. krenuo je u četvrtak iz Sanaae, u Jemenu, preko Dubaija za JFK, prema Emirates Airlineu.

FBI-a i aerodromska policija izvršit će pretragu zrakoplova, izjavio je za CNN specijalni agent FBI-a Richard Kolko.

"To je samo zato jer je teret iz Jemena na letu. Nema poznatih prijetnji povezanih s tim teretom ili s tim letom", kazao je Kolko.

Ranije u petak su tri transportna zrakoplova UPS-a podvrgnuta pretrazi u zračnim lukama u Philadelphiji i Newarku, zbog dojave o smunjivim paketima iz Jemena, navodno poslanim na adrese sinagoga u Chicagu.

Dva sumnjiva paketa otkrivene su u petak u zračnim lukama u Londonu i Dubaiju, ali u njima nije nađen eksploziv. Summnja se da iz svega stoji Al Qaida Arapskog poluotoka.

Američki predsjednik Barack Obama obratit će se javnosti zbog nove sigurnosne prijetnje SAD-u, najavila je Bijela kuća.

(Hina) xdh ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙