FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 22. listopada

Autor: tper
ZAGREB, 21. listopada 2010. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak 22. listopada.

ROVINJ - U sklopu posljednjeg dana manifestacije Dani hrvatskog turizma, koji se u Rovinju održavaju od 20. listopada, turistički djelatnici će s predstavnicima hrvatske Vlade razgovarati o "Svjetskoj turističkoj krizi-položaju Hrvatske i izazovima 2011." (11,30 sati, dvorana Valdibora, prostor Ex-TDR). S obzirom da je na ovogodišnjim Danima Slovenija 'zemlja-gost' održat će se i hrvatsko-slovenski turistički skup na kojem će se razmatrati suradnja dvije zemlje u turističkoj promociji te druge teme (15 sati, dvorana Montauro). Dani završavaju svečanom dodjelom godišnjih turističkih nagrada i priznanja Plavi i Zeleni cvjetovi najboljim odredištima primorske i kontinentalne Hrvatske te najboljim djelatnicima u turizmu ove godine iz akcija Hrvatske turističke zajednice, dok će Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska radio televizija dodijeliti svoje godišnje nagrade "Turistički cvijet-kvaliteta za Hrvatsku" (20 sati, dvorana Monte).

POREČ - Tradicionalni, 15. susret ribara u organizaciji Ceha za ribarstvo i akvakulturu Hrvatske obrtničke komore (HOK) održat će se 22. i 23. listopada u Poreču, a ribari će raspravljati o aktualnim temama vezanim za ribarsku problematiku. Uz pregled stanja hrvatskog ribarstva te inicijativa i aktivnosti Ceha za ribarstvo i akvakulturu tijekom proteklih godinu dana, predviđena su i izlaganja o aktualnostima i perspektivama hrvatskog ribarstva, ribarstvu u Istarskoj županiji, plivaričarskom ribolovu, koćarskom ribolovu u unutarnjem i vanjskom ribolovnom moru, stanju u marikulturi kao i u slatkovodnom ribarstvu, položaju hrvatskog ribarstva nakon ulaska u EU itd. (9,00 sati, hotel Parentium, Poreč).

ZAGREB - Čelnici Hrvatskog sindikata pošte i Republičkog sindikata radnika Hrvatske na konferenciji za novinare govorit će o Hrvatskoj pošti - jučer, danas, sutra (10,00 sati, prostorije NHS-a, Trg Francuske Republike 9/V).

ZAGREB - U Hrvatskoj gospodarskoj komori održat će se Hrvatsko-afganistanki gospodarski forum tijekom kojeg će biti riječi o mogućnostima poslovanja u Afganistanu te financiranju projekata u Afganistanu od strane inozemnih donatora. Bit će također predstavljene aktivnosti predstavništva HGK u Afganistanu. U sklopu foruma će biti potpisan sporazum o suradnji između HGK i Komore Afganistana (10,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Promet od trgovine na malo u Zagrebu je u kolovozu u odnosu na srpanj nominalno bio manji za 8,9 posto, dok je na godišnjoj razini zabilježio nominalni porast za 1 posto, podaci su Odjela za statistiku zagrebačkog Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada. U prvih osam mjeseci ove godine u odnosu na isto lanjsko razdoblje promet je u zagrebačkoj maloprodaji bio niži za 4,5 posto. Podaci zagrebačke statistike po trgovačkim strukama pokazuju da je na mjesečnoj razini najveći pad prometa od trgovine na malo zabilježen kod prodaje motornih vozila, za 34,6 posto.

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp/xbn yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙