FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović: posjet Paulinu Dvoru ne umanjuje značenje Vukovara

Autor: zdra
VUKOVAR, 4. studenog 2010. (Hina) - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović danas je u Vukovaru rekao kako posjet Paulinu Dvoru, u koji će otići zajedno sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem, pošto su jutros obišli Ovčaru, ne umanjuje značenje vukovarske tragedije.

"Vukovar je naš simbol, naša svetinja, a siguran sam da je jednako velika svetinja i Srbima koji ovdje žive", rekao je Josipović u zajedničkoj izjavi za novinare s Borisom Tadićem nakon sastanka s predstavnicima Udruge žrtava rata.

Hrvatski predsjednik izrazio je uvjerenje da će svi koji razmišljaju o budućnosti pozdraviti njegov i Tadićev odlazak u Paulin Dvor, mjesto nedaleko od Osijeka u kojem su prosincu 1991. pripadnici hrvatske vojske ubili 19 civila, većinom srpske nacionalnosti.

"Pomirenje podrazumijeva razumijevanje patnje i drugih", rekao je Josipović.

Predsjednik Republike Srbije Boris Tadić ocijenio je da oni koji smatraju da je ovdje riječ o matematičkoj usporedbi zločina i broja žrtava nisu dobro razumjeli koja je svrha današnjeg dana.

"Svi koji uspoređuju žrtve i zločine duboko griješe. Mi se danas ne nalazimo u matematičkoj ravnoteži, već pokušavamo uspostaviti etičku ravnotežu u našim odnosima", rekao je Tadić novinarima.

Srbijanski predsjednik ocijenio je kako bi svaki drukčiji put bio pogrešan i vodio u prebrojavanja bez kraja.

"Kad bismo ušli u takav proces, nikad se ne bismo uspjeli pomiriti", rekao je Tadić.

(Hina) xdmus yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙