FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 4. studenoga

Autor: mbuj
ZAGREB, 4. studenoga 2010. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 4. studenoga:

VUKOVAR/OVČARA/PAULIN DVOR - Predsjednik Republike Srbije Boris Tadić posjetiti će Vukovar, Ovčaru i Paulin Dvor. Srbijanski predsjednik Tadić doći će u Vukovar u 10,15 sati (s trajektom iz Vajske, općina Bač, na trajektno pristanište. Predstavnici medija koji žele pratiti susret predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića i predsjednika Republike Srbije Tadića trebaju doći u zgradu Vukovarsko-srijemske županije u 9 sati. Mogućnost snimanja dočeka i rukovanja na trajektnom pristaništu).

Nakon toga (10,50 sati) održat će se tete-a-tete susret hrvatskoga i srbijanskog predsjednika (zgrada Gradskog poglavarstva, Franje Tuđmana 1. Mogućnost snimanja susreta. Predstavnici medija s osobama iz Odjela za informiranje Ureda Predsjednika RH kreću s trajektnog pristaništa do zgrade Gradskog poglavarstva).

Ceremonija polaganja vijenaca dvojice predsjednika na Spomen obilježju masovne grobnice na Ovčari (11,15 sati). Izjave za medije (bez pitanja) bit će u 11,30 sati.

U Vukovaru će se potom (12,10 sati) održati tete-a-tete susret predsjednice Vlade Republike Hrvatske Jadranke Kosor sa srbijanskim predsjednikom Tadićem (zgrada Vukovarsko-srijemske županije, Županijska 9).

Nakon toga (12,30 sati) će se premijerka Kosor, zajedno s hrvatskim predsjednikom Josipovićem i srbijanskim predsjednikom Tadićem, susresti s predstavnicima udruga žrtava iz Domovinskog rata (zgrada Županije, novinari trebaju doći do 11,30 sati). Po završetku sastanka predsjednica Vlade RH Kosor te dvojica predsjednika dat će izjavu za medije (plus dva pitanja) u 13,30 sati.

Nakon toga (13,45 sati) premijerka Kosor te predsjednici Josipović i Tadić sastat će se s predstavnicima srpske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj (zgrada Županije). Izjava za medije (plus dva pitanja) bit će u 14,50 sati.

Predsjednici Josipović i Tadić potom će (16 sati) položiti vijence u Paulin Dvoru (predstavnici medija trebaju doći do 15,30 sati u Paulin Dvor). Izjave za medije (bez pitanja) bit će u 16,10 sati.

VUKOVAR - Mirni prosvjed Hrvatske stranke prava (HSP-a) u Vukovaru u povodu dolaska srbijanskog predsjednika Borisa Tadića. Najavljeno je da će prosvjed voditi predsjednik stranke Daniel Srb, a počet će otprilike jedan sat prije dolaska srbijanskog predsjednika. Srb je najavio da će predstavnici HSP-a u mjestima kroz koje će Tadić proći da bi došao do Paulin Dvora, upaliti po 19 svijeća. Također, HSP će točno u podne na središnjim trgovima gradova, sjedišta županija, upaliti 19 svijeća, u povodu 19 godina od Vukovarske tragedije.

ZAGREB - Nastavak 20. sjednice Hrvatskog sabora. Sjednica počinje raspravom o izvješću o radu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) u prošloj godini. Zastupnici bi potom trebali razmotriti više godišnjih izvješća, a među njima i izvješće o provedbi Nacionalne strategije i Akcijskog plana suzbijanja zlouporabe droga za 2009. te izvješće o radu Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave za 2009. godinu. (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Otvorenje izložbe fotografija pod nazivom "Nestali životi" koju organizira Međunarodni odbor Crvenoga križa u suradnji s Ministarstvom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti (11 sati, hotel Palace, Trg J.J. Strossmayera 10). Izložba je organizirana u sklopu projekta Međunarodnog odbora Crvenoga križa te obuhvaća 15 priča osoba čiji su članovi obitelji nestali tijekom ratnih sukoba na području bivše Jugoslavije, dokumentiranih u istoimenoj knjizi.

ZAGREB - Otvorenje 33. Zagreb salona - međunarodne izložbe fotografije (19 sati, Muzej "Mimara", Rooseveltov trg 5).

ZAGREB - Otvorenje međunarodne izložbe "Tragač za zvijezdama" u povodu 250. obljetnice rođenja hrvatskoga astronoma i matematičara Danijela Mirka Bogdanića i 200. obljetnice dovršetka Lipszkyjevoga zemljovida Ugarske. Organizatori izložbe su Hrvatski državni arhiv, Mađarski državni arhiv i Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, a otvorit će ju ministar kulture Božo Biškupić (12 sati, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Ulica Hrvatske bratske zajednice 4).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Milka Ćurković

popodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbma ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙