FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovar: mladi iz Vukovara, Zagreba i Beograda bacili bijele ruže u Vuku

Autor: vsik
VUKOVAR, 4. studenog 2010. (Hina) - Četrdesetak djevojaka i mladića iz Vukovara, Zagreba i Beograda, koji su se danas sastali u Vukovoru, bacilo je svaki po jednu bijelu ružu u rijeku Vuku ispod mosta u središtu grada.

Mario Magić iz Zagreba prije bacanja ruža u Vuku rekao je kako su se mladi iz Vukovara, Zagreba i Beograda „danas, na dan susreta predsjednika Srbije Borisa Tadića i predsjednika Hrvatske Ive Josipovića, našli u Vukovaru da daju potporu budućnosti na ovim prostorima“.

Cilj nam je da svima kažemo kako „mladi žele i hoće graditi zajedničku budućnost, jer je tužno da su u Vukovaru mladi još podijeljeni na „svoje“ i „njihove“ kafiće. Rekao je kako je druženje organizirano na poticaj zagrebačkih i beogradskih udruga za ljudska prava, ali i osobnim kontaktima preko facebooka.

Dušan Lopušina iz Beograda rekao je kako je današnji susret dvojice predsjednika vrlo bitan, ali da je „također važno da se mladima u Srbiji istinito prikaže što se sve događalo u Vukovaru, jer to iz knjiga ne mogu naučiti“. Dodao je kako smatra „da u Srbiji što prije u udžbenike treba unijeti istinitu priču o Vukovaru“.

Vukovarska srednjoškolka Maja Milanović rekla je da bijelu ružu u rijeku Vuku baca za sve žrtve Vukovara, ali i za sretniju budućnost svoje generacije.

Nažalost, dodala je, „mi se još družimo odvojeno, a to je tako tužno“.

Djevojke i mladići potom su naslonjeni na most iznad rijeke Vuke bacili bijele ruže u rijeku koja, kako su istaknuli, od „danas piše novu priču". "Eto vidite kako se preko facebooka brzo dogovorimo", istaknuli su.

Prije i poslije bacanja ruža mladi su šetali Vukovarom, razgovarali i dogovarali se o novim druženjima.

Na mostu ih je pozdravila Vesna Pusić, predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje pristupnih pregovora s EU-om.

Istaknula je kako se, nažalost, uvijek oni koji nisu krivi ispričavaju za krivnje drugih, ocijenivši važnim današnji susret dvojice predsjednika te „posebno važnim i lijepim susret mladosti i budućnosti u Vukovaru“.

(Hina) xvsik yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙