FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 27. listopada

Autor: tkol
ZAGREB, 26. listopada 2010. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 27. listopada:

ZAGREB - Hrvatski sabor zasjedanje nastavlja raspravom o SDP-ovu prijedlogu za iskazivanje nepovjerenja predsjednici vlade Jadranki Kosor. Taj je prijedlog u saborsku proceduru upućen na temelju prikupljenih potpisa 58 zastupnika iz SDP-a, HNS-a, IDS-a, HSU-a, HSP-a i Hrvatskih laburista, koji premijerku Kosor smatraju odgovornom za sve lošiju gospodarsku situaciju, neprovođenje reformi, te gubitak vjerodostojnosti pred građanima zbog brojnih afera i unutarnjih sukoba u HDZ-u. SDP u prijedlogu navodi i da je premijerka izgubila vjerodostojnost u očima hrvatskih građana, zbog, kako kažu, velikih i nepremostivih sukoba unutar njezine stranke HDZ-a, te mnogobrojnih afera vezanih uz članove i čelnike te stranke, kao i uzajamnih optužbi i nepovjerenja među članovima vlade i drugim dužnosnicima. Iz vlade, HDZ-a i vladajuće koalicije zadnjih, pak, dana često upućuju poruke kako je parlamentarna većina stabilna, te da ne postoji nikakva mogućnost da većina od ukupno 153 saborska zastupnika premijerki iskaže nepovjerenje.

ZAGREB - Svečanost uručivanja odličja 139-torici dobrovoljnih darivatelja krvi, u povodu Dana darivatelja krvi. Riječ je o 130 muškaraca i devet žena, koje će predsjednik republike Ivo Josipović odlikovati Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske (10 sati, Ćirilometodska 5).

ZAGREB - Nastavak suđenja za atentat na suvlasnika Nacionala Ivu Pukanića, na kojem će se optuženici očitovati o završnim riječima svojih odvjetnika, a potom će sutkinja Ivana Kršul objaviti datum izricanja presude (9 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Na zagrebačkom Županijskom sudu počet će ponovljeno suđenje bivšem potpredsjedniku Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) Ivanu Gotovcu i poduzetniku Svjetlanu Staniću u slučaju "mali maestro". Vrhovni sud je u srpnju objavio da je ukinuo oslobađajuću presudu Gotovcu i Staniću u slučaju "mali maestro" i odredio ponovno suđenje pred novim sudskim vijećem. Gotovac je bio oslobođen USKOK-ove optužbe da je zlouporabio položaj te od Stanića kao mito primio peku i plaćeno putovanje u Monte Carlo kako bi mu pogodovao u privatizaciji Dalmacijavina i splitskog hotela Bellevuea. Vrhovni sud je ustvrdio kako je prijašnje vijeće pogrešno zaključilo da sadržaj telefonskih razgovora, u kojima Gotovac obavještava Stanića o postupku privatizacije Dalmacijavina, nije poslovna tajna te da Gotovac nije zlouporabio položaj, nego je samo prekršio etički kodeks državnih službenika, što nije kazneno djelo. Suprotno zaključku prvostupanjskog suda, Vrhovni sud je utvrdio da se Gotovac jako trudio pomoći Staniću (9 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Konferencija za medije na kojoj će biti predstavljen 6. Festival hrvatske glazbe u Beču. To je značajna manifestacija u okviru koje će se u Beču predstaviti hrvatska glazba kroz 12 vrhunskih koncerata, a svoje će umijeće predstaviti naši najugledniji jazz i klasični glazbenici (11 sati, Berislavićeva 9).

ZAGREB - Konferencija za novinare rektora zagrebačkog Sveučilišta Alekse Bjeliša, koji će izvijestiti o raspravi članova Senata vezanoj za prijedloge nacrta Zakona o znanosti, Zakona o visokom obrazovanju i Zakona o sveučilištu. Novinari će biti informirani i o natječaju za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja za kampus Borongaj, kojeg je raspisalo zagrebačko Sveučilište (10,30 sati, Trg maršala Tita 14)

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

Ujutro: Neven Leskovar

Popodne: Srebrenka Parlov

Navečer: Jasna Nahtigal Lazarić

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkt yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙