FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 26. listopada

Autor: tkol
ZAGREB, 25. listopada 2010. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 26. listopada:

ZAGREB - Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor sastat će se s nadbiskupom Vrhbosanske nadbiskupije kardinalom Vinkom Puljićem (10.00 sati, Banski dvori). TV-snimatelji i fotoreporteri moći će snimiti početak sastanka, a o sadržaju sastanka bit će izvješćeno priopćenjem.

ZAGREB - Sjednica Odbora za informiranje, informatizaciju i medije Hrvatskog sabora na kojoj će biti riječi o dopuni izvješća o radu Programskog vijeća HRT-a te o provedbi programskih načela i obveza utvrđenih zakonom o HRT-u , programima HR-a i HTV-a u razdoblju od 14. listopada 2008. do 24. veljače 2010. i izvješće ravnateljstva HRT-a o poslovanju HRT-a u 2009. godini. Također će biti i utvrđene liste kandidata za izbor člana programskog vijeća HRT-a za preostali dio mandata, te izvješće o radu Vijeća za elektroničke medije i Agencije za elektroničke medije u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2009. godine (14 sati, Trg sv. Marka 6, dvorana Janka Draškovića).

ZAGREB - Sjednica zagrebačke Gradske skupštine, na kojoj bi se trebalo odlučivati o rebalansu gradskog proračuna i autotaksi prijevozu te o nizu točaka važnim za život grada. Izvješće o svom radu u prvoj polovici ove godine zastupnicima bi trebao podnijeti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. S obzirom na opsežan dnevni red, na kojem je više do 40 točaka, najavljena je i mogućnost održavanja skupštinske sjednice u dva dijela, ukoliko tijekom dana zastupnici ne uspiju raspraviti sve najavljene teme (9 sati, Ćirilometodska 5).

ZAGREB - Transparency International Hrvatska predstavit će Indeks percepcije korupcije za 2010. godinu. Indeks percepcije korupcije najpoznatiji je alat za mjerenje korupcije u svijetu, a sastavlja se na temelju istraživanja koja provode strane nezavisne ustanove, a ocjene se kreću od 0 (za potpunu korupciju) do 10 (kada korupcija nije zabilježena). Prošle je godine Hrvatska s ocjenom 4,1 bila u društvu Gruzije i Kuvajta (11 sati, Perkovčeva 2).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

Ujutro: Milka Ćurković

Popodne: Neven Leskovar

Navečer: Srebrenka Parlov

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkt yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙