FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stipendije MOO-a za deset hrvatskih športaša

Autor: adrp
ZAGREB, 28. listopada 2010. (Hina) - Na prigodnoj svečanosti danas su potpisani ugovori o stipendiranju desetero hrvatskih športaša iz programa Olimpijske solidarnosti Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO).

"Puno je poznatih svjetskih športaša, posebno onih iz nerazvijenih zemalja, na početku svojih karijara dobivalo potporu MOO-a. Meni je posebno drago da su i oni, kao i mi, prepoznali talente u našim današnjim stipendistima kojima poručejem da im samo talent neće biti dovoljan za plasman na OI u Londonu. Za to će trebati puno i naporno svakodnevno trenirati i tome vam uzor neka bude Dražen Petrović koji je nakon svakog treninga ostao još dodatno samostalno vježbati", poručio je mladim športašima član MOO-a Antun Vrdoljak.

Zahtjev za dobivanje olimpijske stipendije za športaše, na koje računa da će izboriti plasman na Olimpijske igre 2012. godine u Londonu, Hrvatski olimpijski odbor uputio je MOO-u, koji je na temelju dosadašnjih rezultata stipendije odobrio atletičarima: Sandri Perković i Marinu Premeru, gimnastičaru Filipu Udeu, judašu Tomislavu Marjanoviću, strijelcima Snježani Pejčić i Josipu Glasnoviću, te jedriličarima Tini Mihelić, Ivanu Kljaković Gašpiću, Šimi Fanteli i Igoru Mareniću.

Svi oni će, pored redovite potpore HOO-a, od 1. rujna 2010. do 31. kolovoza 2012. godine, od MOO-a dobivati mjesečno po 650 američkih dolara.

Glavni tajnik HOO-a Josip Čop naglasio je da se u razvojnim programima HOO-a trenutačno nalazi 339 športaša i 73 trenera.

"Podsjećam da je MOO prve olimpijske stipendije dodijelio hrvatskim športašima 1995. godine i to Janici i Ivici Kosteliću, plivaču Krešimiru Čaču i kanuisti Emanuelu Horvatičeku", kazao je Čop i napomenuo da je uoči olimpijskih igara u Pekingu osmoro hrvatskih športaša također dobilo stipendije MOO-a iz programa "Olimpijske solidarnosti".

(Hina) xad yad

An unhandled error has occurred. Reload 🗙