FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na Forumu inovativnog učenja u Cape Townu i hrvatski nastavnici

Autor: vkrb
ZAGREB, 27. listopada 2010. (Hina) - Više od 500 nastavnika i predstavnika obrazovnih ustanova iz gotovo 70 zemalja, među kojima je i Hrvatska, okupilo se u Cape Townu na ovogodišnjem Partners in Learning (Suradnici u učenju) forumu inovativnog obrazovanja kojemu je cilj razmjena iskustava i ideja na predstavljanju inicijative "Shout" koja će nastavnicima i studentima omogućiti aktivno sudjelovanje u rješavanju globalnih ekoloških pitanja.

Na Forumu, koji organizira tvrtka Microsoft, nastavnici i predstavnici obrazovnih ustanova održat će 35 radionica te raspraviti o inovativnim načinima za korištenje ICT-a u učionicama i svakodnevnom životu, priopćeno je iz Microsofta Hrvatska.

Forum će također zaključiti ovogodišnje natjecanje nastavnika za Worldwide Innovative Teaching Awards – globalnu nagradu za inovativno podučavanje.

Na Forumu će Institut Smithsonian, Microsoft Partners in Learning i globalna mreža studenata TakingITGlobal, predstaviti inicijativu "Shout" kojoj je cilj omogućiti desecima tisuća nastavnika i milijunima studenata aktivno sudjelovanje u rješavanju globalnih ekoloških pitanja.

Hrvatsku na ovogodišnjem Forumu predstavljaju Arjana Blažić, profesorica engleskog jezika IX gimnazije u Zagrebu, koja je s projektom "Greetings from the World" sudjelovala na europskom Forumu u Berlinu. Taj projekt odabran je na natjecanju "Primjena računala u obrazovanju", organiziranog u suradnji Agencije za odgoj i obrazovanje i Microsofta Hrvatska te uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i Hrvatske akademske i istraživačke mreže CARNet.

Željka Knezović, viša savjetnica za informatiku u splitskoj podružnici Agencije za odgoj i obrazovanje, na Forumu je kao članica međunarodnog ocjenjivačkog suda.

Predstavnici Medicinske škole Ante Kuzmanića iz Zadra, jedine hrvatske škole uključene u međunarodni program suradnje inovativnih škola, jesu ravnatelj Davor Vidaković, zamjenica Marija Perković te profesor hrvatskoga jezika i povijesti umjetnosti Edin Kadić.

Program "Suradnici u učenju" je globalni program suradnje Microsofta s obrazovnim zajednicama i institucijama te istaknutim nastavnicima i učiteljima u čitavom svijetu, koji se od 2004. provodi i u Hrvatskoj.

(Hina) xmb yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙