FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Forum za etičnost: nacrti prijedloga zakona osnova za javnu raspravu

Autor: mkov
ZAGREB, 26. listopada 2010. (Hina) - Forum za etičnost i razvoj znanosti i visokoga obrazovanja smatra da su predloženi nacrti prijedloga zakona o znanosti, visokom obrazovanju i sveučilištu osnova za javnu raspravu, ali ih ocjenjuje nekonzistentnima, nekoherentnima i manjkavima te upozorava da je predviđen prevelik utjecaj političara na znanost i visoko školstvo.

Forum ocjenjuje kako nacrti prijedloga zakona pokazuju posvemašnju nesposobnost sadašnje "političke elite" da upravlja napretkom društva i opasnost od utjecaja politike na znanost i visoko obrazovanje te napominje kako je u prijedlogu propušteno naglasiti društveno djelovanje kroz koje znanost i visoko školstvo mogu bitno pridonijeti napretku hrvatskoga društva razvojem kulture, prosvjete, demokracije, etičnosti i sličnih društvenih vrijednosti.

Forum je u prilogu javnoj raspravi o paketu nacrta zakona objavio 87 opaski na nacrt prijedloga zakona o visokom obrazovanju, 36 na nacrt prijedloga zakona o sveučilištu i 63 na nacrt prijedloga zakona o znanosti.

Traži se produljenje javne rasprave, da se njezini rezultati integriraju u prijedloge zakona te ponovno stave na uvid javnosti i tek nakon toga upute u proceduru u Hrvatski sabor.

(Hina) pp/xmkov ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙