FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jovanović: rasprava o nepovjerenju vladi obveza SDP-a

Autor: dsil
RIJEKA,26. listopada 2010.(Hina) - Saborski zastupnik Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP) Željko Jovanović rekao je na današnjoj konferenciji za novinare u Rijeci da je pokretanje rasprave o nepovjerenju vladi Jadranke Kosor obveza SDP-a kao odgovorne oporbe koja je dosad u Hrvatskome saboru pokušala pokrenuti 50 različitih inicijativa.

Sve je te inicijative, rekao je Jovanović, odbila 'Sanader-Kosor' vlada. "Ta vlada je izblamirala zemlju do krajnjih granica, prolazimo kroz ekonomsku, moralnu i političku agoniju i SDP za to ne želi dijeliti odgovornost", istaknuo je.

"Vlada mora otići zbog sve lošije gospodarske situacije, odgovornosti za neprovođenje gospodarskih reformi i mnogobrojnih afera vezanih uz čelnike HDZ-a. Unutarstranački HDZ-ov kaos postao je uteg koji Hrvatsku vuče sve dalje od oporavka", rekao je, ističući da je država pod HDZ-ovom vlašću organizirana tako da kontinuirano proizvodi korupciju. "Da bi se to promijenilo, treba isključiti proizvodnju korupcije, a Kosor trenutačno samo zbrinjava otpad proizvodnje u kojoj i sama sudjeluje dva mandata", rekao je, dodajući da zato preporučuje "sanaderatizaciju HDZ-a, dešeksizaciju sudstva i dehadezeizaciju Hrvatske".

Saborski zastupnik SDP-a Slavko Linić kazao je da je Kosor osobno odgovorna zbog uvođenja kriznog poreza kao pokušaja rješenja krize. "Time su osiromašeni građani, potrošnja se raspala, gospodarstvo zastalo, od investicija se odustalo, a radna mjesta izgubila", istaknuo je.

Osim toga, rekao je Linić, Kosor je odgovorna zato što nije pokrenula nijednu poticajnu mjeru za gospodarstvo u okvirima gospodarske krize te zbog otvaranja, kako je rekao, suludih sukoba s javnim sektorom. "To se odnosi u prvome redu na namjeru donošenja zakona o radu te posljedičnog zahtjeva za referendumom i neodgovorne odluke Sabora da o tome odlučuje Ustavni sud", istaknuo je, dodajući da je Time "stvoren ogroman jaz nepovjerenja građana prema politici i sudstvu".

Odgovarajući na novinarsko pitanje o nužnosti jamstava "3. maju" Linić je rekao kako je neshvatljivo zašto vlada ne daje ta jamstva. "Ona financijski nisu upitna ako se brod izgradi. To nisu jamstva za kredit i nisu u sukobu sa zahtjevima Europe", zaključio je.

(Hina) xdsil yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙