FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Z. Vinković: Sam odlazim iz SDP-a, ponovno ću se kandidirati za gradonačelnika Đakova

Autor: sela
ĐAKOVO, 19. listopada 2010. (Hina) - Đakovački gradonačelnik Zoran Vinković izjavio je danas kako njega nitko neće izbaciti iz SDP-a, da iz stranke odlazi sam te da "planira osvojiti mandat na sljedećim parlamentarnim izborima i četvrti se put kandidirati za gradonačelnika Đakova".

Pritom nije rekao preko koje će liste pokušati ponovno ući u saborske klupe.

Predsjedništvo SDP- prošlog je tjedna jednoglasno odlučilo suspendirati Zorana Vinkovića, saborskog zastupnika i gradonačelnika Đakova, sa svih stranačkih dužnosti te predložilo Glavnom odboru stranke da ga isključi iz SDP-a.

"Razmišljam svojom glavom, ne mogu glasovati za crno ako je bijelo, ne držim se stranačke stege, a Zoran Milanović se takvih boji", ocijenio je danas na tiskovnoj konferenciji Vinković, dodajući kako je "ponosan na svojih 20 godina u SDP-u" te da je u tu stranku ušao kada nitko drugi nije te kada, kako je rekao, "današnji samozvani veliki SDP-ovci nisu ni znali što je to socijaldemokracija".

Reagirajući na odluku Predsjedništva SDP-a, istaknuo je da razlog tomu nije nastavak suradnje s HDSSB-om u Đakovu protivno preporuci stranke, nego strah stranke i njezina Predsjedništva od njegove kandidature za predsjednika osječko-baranjskoga SDP-a i njegove pobjede na unutarstranačkim izborima.

Rekao je kako ne strahuje za svoju političku budućnost i da je politički put gradio sam, a ne preko SDP-a. I dalje ostajem socijaldemokrat, ali bez stranačke iskaznice jer socijaldemokracija je moje političko uvjerenje koje ne mijenjam, poručio je, dodajući da negov odlazak iz SDP-a neće utjecati na vlast u Đakovu te da ona "nastavlja normalno funkcionirati".

(Hina) xsela yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙