FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Peronja: Sanader i SDP pušu u isti rog i žele rušiti vladu

Autor: pgas
SPLIT, 15. listopada 2010. (Hina) - Vodstvo splitsko-dalmatinskoga županijskog odbora HDZ-a na današnjoj je konferenciji za novinare poduprlo predsjednicu stranke i premijerku Jadranku Kosor, a optužilo Ivu Sanadera da sa SDP-om želi rušiti vladu i stvoriti kaos.

"Dajemo potporu politici hrvatske vlade, a posebice našoj predsjednici Jadranki Kosor koja hrabro i odlučno provodi programe koje je donio Hrvatski sabor", izjavio je predsjednik splitsko-dalmatinskog HDZ-a Kruno Peronja, koji je optužio SDP da želi stvoriti kaos i izazvati izvanredne izbore.

"SDP je u Zagrebu napravio kaos tako što se iz dana u dan gomilaju milijarde gubitka. SDP ne može upravljati Rijekom, a htio bi upravljati hrvatskom državom", kazao je Peronja.

Poručio je SDP-u da "uredi unutarstranačke odnose, jer pred istražnim tijelima čeka nekoliko afera - Veletržnica (u Rijeci) i Daimler".

"SDP i Ivo Sanader pušu u isti rog i žele rušiti vladu, HDZ i njegovu većinu u Hrvatskom saboru, ali neće uspjeti jer HDZ s koalicijskim partnerima ima čvrstu i dovoljnu većinu", rekao je Peronja.

Na novinarski upit kako komentira odluku Ive Sanadera da aktivira svoj saborski mandat, Peronja je kazao kako je Sanader "po zakonu i propisu aktivirao svoj mandat i drugih komentara nema jer Sanader nije više član HDZ-a".

HDZ-ov saborski zastupnik Jerko Rošin, o kojem mediji nagađaju da bi se mogao prikloniti Ivi Sanaderu, izjavio je danas kako će ostati lojalan vodstvu HDZ-a.

"Bio sam prijatelj Ive Sanadera i ostajem njegov prijatelj, ali ja sam bio član HDZ-a i ostajem član stranke", izjavio je Rošin, dodajući da će u Saboru "dizati ruku za sve ono što su se dogovorili".

"Maksimalno ću stručno, onoliko koliko mogu, doprinositi radu i boljitku stranke (HDZ), odnosno kroz boljitak stranke boljitku Hrvatske u cjelini", kazao je Rošin.

Odgovarajući na novinske upite Rošin je kazao kako su njegovo prijateljstvo sa Sanaderom i privrženost HDZ-u "dvije odvojene stvari".

"Jedno je pitanje prijateljstva, emocija i druženja, a drugo je pitanje političkog stava. Dok sam odani član HDZ-a, ja sam član HDZ-a, a pitanje odanosti i lojalnosti je pitanje karakterne osobine a ne interesnih sfera", objasnio je Rošin svoje prijateljstvo sa Sanaderom i lojalnost HDZ-u.

Na upit hoće li se prikloniti Ivi Sanaderu ako utemelji svoju stranku, Rošin je odgovorio kako je to "špekulacija u koju ne vjeruje kao moguću", ali dodao je da se "ne pridružuje".

Na upit ruši li njegov prijatelj Sanader HDZ, Rošin je odgovorio kako to "ne može komentirati jer je to već političko pitanje u koje nije kompetentan zalaziti".

Rošin je izvrgnut brojnim pitanjima više puta ponovio kako će "funkcionirati onako kako vodstvo stranke bude tražilo" te da ne treba miješati emocije i razum kada je riječ o njegovoj odanosti Sanaderu i HDZ-u.

(Hina) xpgas ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙