FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Održan Svećenički dan Zagrebačke nadbiskupije

Autor: ista
ZAGREB, 25. listopada 2010. (Hina) - U Međubiskupijskome sjemeništu u Zagrebu održan je danas Svećenički dan Zagrebačke nadbiskupije, na kojemu je, pod vodstvom zagrebačkoga nadbiskupa, kardinala Josipa Bozanića, sudjelovalo 200-tinjak svećenika, priopćio je večeras voditelj Tiskovnog ureda i glasnogovornik Zagrebačke nadbiskupije Zvonko Franc.

U radnom dijelu susreta održana su tri izlaganja. Kardinal Bozanić govorio je o novim ustrojbenim okolnostima u kojima, nakon uspostave novih biskupija - Sisačke i Bjelovarsko-križevačke - djeluje Zagrebačka nadbiskupija, s pogledom na predstojeće zadaće.

Svećenicima je uputio riječ zahvale i ohrabrenja, naglašavajući važne odrednice svećeničke duhovnosti i vjernosti u svećeničkome pozivu, osobito u gorućoj potrebi za novom evangelizacijom koju promiče papa Benedikt XVI., navodi se u priopćenju.

Pomoćni biskup mons. Ivan Šaško govorio je o glavnim naglascima pastoralnoga djelovanja u Zagrebačkoj nadbiskupiji, na temelju iznesenih razmišljanja, prijedloga i poticaja u susretima biskupa i svećenika po dekanatima tijekom Svećeničke godine.

Pomoćni biskup mons. Mijo Gorski govorio je o gradnji i obnovi crkvenih objekata u Nadbiskupiji, osvrnuvši se na sadašnje potrebe, planove i mogućnosti.

(Hina) xsp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙