FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slavonski Brod - poništena sjednica Gradskog vijeća

Autor: vruz
SLAVONSKI BROD, 25. listopada 2010. (Hina) - Ministarstvo uprave promijenilo je odluku od 27. rujna i novom je odlukom poništilo 12. sjednicu slavonskobrodskoga Gradskog vijeća na kojoj je smijenjen predsjednik tog vijeća Mijo Golubičić (HSP "Dr. Ante Starčević"), a na tu je dužnost imenovan Hrvoje Andrić (HSP).

Novom odlukom, koja je danas stigla na adresu gradske uprave u Slavonskome Brodu, to ministarstvo "nalaže Miji Golubičiću da u najkraćem roku" ponovno sazove 12. sjednicu Gradskog vijeća.

U obrazloženju se ministarstvo poziva na zahtjev skupine 12 vijećnika, koji je potpisao Golubičić, a u kojemu se tražilo da se preispitia odluka o proglašavanju sporne sjednice Gradskog vijeća valjanom.

Nakon utvrđivanja činjeničnog stanja ministarstvo je ocijenilo kako je nedvojbeno utvrđeno da je Gradsko vijeće Slavonskoga Broda na 12. sjednici, održanoj 7. rujna, povrijedilo zakon i opće akte grada, među ostalim i zato što je dvanaestorici vijećnika koji nisu znali za nastavak sjednice onemogućeno da ostvare svoje pravo sudjelovanja u radu predstavničkog tijela.

Zbog nove odluke ministarstva, gradonačelnik Mirko Duspara (HSP) sazvao je za sutra konferenciju za novinare pod nazivom "Nova odluka Ministarstva uprave o 12. sjednici Gradskog vijeća – po zahtjevu i narudžbi HDZ-a".

Previranja u slavonskobrodskome Gradskom vijeću počela su ljetos, kada je njegov predsjednik Mijo Golubičić otkazao poslušnost gradonačelniku Mirku Duspari i s još petoricom vijećnika prešao u novu pravašku stranku - HSP "Dr. Ante Starčević" te s HDZ-ovom koalicijom ostvario prevagu u Gradskome vijeću.

Uoči 12. sjednice 7. rujna dvojica su se iz te skupine predomislila, dala ostavke i vratila mandate HSP-u, koji ih je zamijenio novima. Mijo Golubičić sjednicu je prekinuo s objašnjenjem kako najprije treba utvrditi razloge zbog koji su dvojica bivših HSP-ovaca dala ostavke, a tek zatim verificirati njihove zamjene.

Kako su upravo zbog zamjenskih vijećnika gradonačelnikovi pristaše ponovno prevagnuli u Gradskome vijeću, oni su uz potporu SDP-a i HDSSB-a sjednicu nastavili te s većinom od 13 glasova smijenili Golubičića i izabrali novo vodstvo tog vijeća. Ministarstvo im je u odluci od 27. rujna dalo za pravo, a danas je objavilo novu - promijenjenu odluku kojom poništava sjednicu i sve odluke ne njoj donesene, te nalaže sazivanje nove sjednice.

(Hina) xvruz yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙