FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jandroković o predloženom rebalansu gradskog proračuna

Autor: dmak
ZAGREB, 25. listopada 2010. (Hina) - Predsjednik zagrebačkog Gradskog HDZ-a Gordan Jandroković ustvrdio je danas, komentirajući predloženi rebalans gradskog proračuna za 2010., kako se potvrdilo da su SDP i gradonačelnik Milan Bandić spremni na dogovor jedino kako bi se održali na vlasti.

Rebalans proračuna Jandroković je, na konferenciji za novinare, nazvao kozmetičkim i bez bitnih promjena, s time da je manjak od 800 milijuna kuna iz 2009. prenesen u 2011.

SDP ne želi preuzeti odgovornost, nego je prebacuje na druge, jer ne zna upravljati gradom i u praksi krši načela koja javno proklamira, istaknuo je Jandroković, zauzevši se za prijevremene izbore u Gradu Zagrebu.

Upozorio je da se loše gospodari gradskim novcem navodeći kako je smanjeno izdvajanje za 40 milijuna kuna investicije u izgradnju novih škola i dječjih vrtića zbog čega je ove godine najviše djece u posljednjih desetak godina ostalo neupisano u dječje vrtiće. Također je naveo da se od 1300 projekata malih komunalnih akcija ostvaruje njih tek 84, a 100-tinjak je u pripremi.

Smanjeni su i poticaji za obrtnike, malo i srednje poduzetništvo, a Zagreb je jedan od najlošije rangiranih gradova u Hrvatskoj po iskorištenju novca iz EU fondova.

Smanjena su predviđena sredstva i za kulturu, rekao je Jandroković odgovarajući na jedno od novinarskih pitanja.

Upitan u vezi s problemom taxi usluge u Zagrebu, Jandroković je rekao kako podržava liberalizaciju tržišta te usluge i protivi se monopolu, no da smatra da je najbolje da se razmotre iskustva drugih gradova i da struka o tome dade svoj sud.

Založio se da USKOK ispita nepravilnosti vezane uz ispravke Generalnog urbanističkog plana (GUP), a ne istražno povjerenstvo koje nema ovlasti procesuirati ih.

Jandroković je također ustvrdio kako se u Zagrebačkom holdingu kadrovira po političkom kriteriju osudivši njihovu, kako je rekao, nezajažljivost.

U vezi s navodima da je direktor Holdinga Ivo Čović kupio HEP-ov stan po povlaštenoj cijeni, Jandroković je rekao da treba utvrditi činjenice i sankcionirati nezakonitosti.

(Hina) xdm yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙