FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istražno povjerenstvo za Inu: vladajući predlažu svoje, a oporba svoje zaključke

Autor: trub
ZAGREB, 15. listopada 2010.(Hina) - Saborsko istražno povjerenstvo za privatizaciju Ine odmah je na početku današnje sjednice odredilo 20-minutnu stanku, tijekom koje bi se članovi povjerenstva trebali upoznati s oba prijedloga zaključaka, onim koji su sastavili članovi iz vladajuće većine, te onim oporbenih članova povjerenstva.

Predsjednica povjerenstva Dragica Zgrebec izvijestila je da su HDZ-ovi članovi povjerenstva Boris Kunst, Josip Salapić, Ana Lovrin i Goran Marić te HSS-ov Zdravko Kelić sastavili svoj prijedlog zaključka, a SDP-ovi članovi Josip Leko, Gordan Maras i ona (Zgrebec) te HNS-ov Zlatko Koračević svoj prijedlog.

Budući da su oba prijedloga zaključaka, na temelju kojih će povjerenstvo danas pokušati usuglasiti izvješće o svom radu koje će uputiti na plenarnu saborsku sjednicu, stigla neposredno prije sjednice povjerenstva, Kunst (HDZ) je predložio, a ostali se članovi složili da se odredi 20-minuta stanka.

Zgrebec je prije toga ustvrdila kako je nužno ispraviti konstataciju s prošle sjednice povjerenstva, na kojoj je svjedočio bivši premijer Ivo Sanader, a po kojoj novac od prodaje 25 posto plus jedne dionice Ine, iz prve privatizacije te naftne kompanije, nije "prošao" kroz državni proračun.

Međutim, naglasila je, u obračunu državnog proračuna za 2003., u razdjelu račun financiranja, prikazano je 3,3 milijarde kuna, koliko je MOL kao strateški partner uplatio za spomenutih 25 posto plus jednu dionicu Ine.

(Hina) xtr/xibob ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙