FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak 25. listopada

Autor: aspa
ZAGREB, 24. listopada 2010. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za ponedjeljak, 25. listopada:

ZAGREB - U Hrvatskom saboru održat će se tematska sjednica Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije pod nazivom: "Korupcijski rizici u Hrvatskoj pošti – jučer, danas, sutra" (11 sati, dvorana Ivana Mažuranića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

DRNIŠ - Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Božidar Pankretić prisustvovat će svečanosti povodom početka realizacije projekata Drniš i Knin iz područja voda predviđenog u Operativnom programu za okoliš 2007-2011. U Drnišu će se svečanost održati u zgradi Gradskog poglavarstva, u 12 sati (Trg Kralja Tomislava 1). Projekt "Unaprjeđenje vodoopskrbnog i kanalizacijskog sustava s uređajem za pročišćavanje otpadnih voda za grad Drniš" vrijedan je 6,45 milijuna eura, dok je projekt "Poboljšanje sustava vodoopskrbe i odvodnje i izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Kninu" vrijedan 15,67 milijuna eura. Riječ je o projektima koji se sufinanciraju od strane Europske unije u sklopu IPA III b programa Regionalni razvoj – Okoliš.

ZAGREB - Obrana Slobodana Đurovića, koji je šesti optuženi za ubojstvo Ive Pukanića nastavit će iznositi svoje završne govore na suđenju (9 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Konferencija za novinare predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Grada Zagreba Gordana Jandrokovića na temu: "Rebalans proračuna Grada Zagreba-prevara građana!" (12 sati, Gundulićeva 21 a/I).

VINKOVCI - Konferencija za novinare u Gradskom kazalištu "Joza Ivakić" povodom početka rada na predstavi "Vrtlar" Davora Špišića, a u koprodukciji s Narodnim pozorištem iz Tuzle. O predstavi, koja će biti rađena po motivima romana poljskog književnika Jerzyja Kosinskog "Prisutnost", a u režiji Dražena Ferenčine, govorit će ravnatelji vinkovačkog Gradskog kazališta i tuzlanskog Narodnog pozorišta Ivica Zupković i Armin Čatić, redatelj Dražen Ferenčina, autor teksta Davor Špišić te glumci (12 sati, Gradsko kazalište "Joza Ivakić").

ZAGREB - Svečana dodjela 16. po redu Nagrade Ine za promicanje hrvatske kulture u svijetu za 2009. godinu. Godišnju Nagradu Ine dodijelit će Ina-Industrija nafte i Hrvatski kulturni klub. Dobitnici su dr. Leopold Auburger iz Njemačke i dr. Artur Rafaelovič Bagdasarov iz Rusije, a nagradu su dobili za sustavno proučavanje hrvatskog jezika i njegove povijesti (20 sati, Upravna zgrada Ine, mezanin, ulaz izvana).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Milka Ćurković

popodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xaš yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙