FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Popijač i Kalmeta stigli na pregovore s radnicima splitske Željezare

Autor: dmar
ZAGREB, 21. listopada 2010. (Hina) - Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač i ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta stigli su oko 17,30 sati na pregovore s radnicima splitske Željezare, koji prosvjeduju pred zagrebačkom katedralom.

Popijač, Kalmeta, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva Ruđer Friganović i predsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju Vedran Duvnjak na pregovorima su s predstavnicima radnika Željezare u restoranu "Kaptolska klet".

Oko 150 radnika Željezare došlo je danas u Zagreb tražiti nastavak proizvodnje u Željezari bez otvaranja stečaja.

Radnici su prethodno tražili razgovor s premijerkom Jadrankom Kosor i mjerodavnim ministrima, te odbijali razgovor s predsjednikom HFP-a Vedranom Duvnjakom tvrdeći da mu ne vjeruju jer ih je, kako su rekli, obmanuo rekavši da će naplatiti korporativna jamstva, a oni tvrde da su ta jamstva nenaplativa.

HFP je danas poslijepodne priopćio da je pozvao poljski Zlomrex da u roku od osam dana plati korporativna jamstva za Željezaru Split u iznosu od 87 milijuna kuna.

"Ukoliko Zlomrex ne izvrši plaćanje ili ne prihvati i sklopi sporazumni raskid ugovora, HFP će sukladno ugovoru pokrenuti postupak prisilne naplate korporativnih jamstava", naveli su iz HFP-a.

Podsjećaju da je HFP 12. listopada dostavio Zlomrexu pisani prijedlog sporazumnog raskida ugovora, a "koji pod određenim uvjetima predviđa prijenos dionica društva Željezare Split u vlasništvo HFP-a", ali da se Zlomrex do roka (20. listopada) nije očitovao o tom prijedlogu.

Zlomrex je pak danas priopćio kako ozbiljno razmatra ponudu HFP-a za razrješenje vlasničkih odnosa u Željezari Split i da mu treba još nekoliko dodatnih dana kako bi iznio konačni stav o toj ponudi.

Zlomrex je najavio da će moći svoj odgovor dostaviti tek krajem sljedećeg tjedna.

(Hina) xmd yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙