FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak 21. listopada

Autor: mcur
ZAGREB, 20. listopada 2010. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 21. listopada:

ZAGREB - Hrvatski sabor će sjednicu nastaviti raspravom o izmjenama Zakona o športu, a pred zastupnicima bi se trebale naći i izmjene Zakona o mirovinskom osiguranju kojim se predlaže da prijelazno razdoblje za izjednačavanje dobi žena i muškaraca za starosnu mirovinu bude 20 godina, pa bi tako žene u starosnu mirovinu s navršenih 65 godina išle od 2030. Izmjenama Zakona o športu predlaže se pripajanje Hrvatske agencije za borbu protiv dopinga Hrvatskom zavodu za toksikologiju koji bi preuzeo sva prava, obveze i poslove, te službenike i namještenike Agencije (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg Svetog Marka 6).

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske (11 sati, Banski dvori).

GOSPIĆ - Predsjednik Republike Ivo Josipović posjetit će Ličko-senjsku županiju. U Gospiću će se susresti s predstavnicima županijske i gradske vlasti te potpredsjednikom Vlade Darkom Milinovićem (13 sati, Franje Tuđmana 4). Predsjednik Josipović će posjetiti i Veleučilište Nikole Tesle te gospićku Opću bolnicu. Nakon toga predsjednik Republike će u Smiljanu obići Memorijalni centar Nikole Tesle (15,10 sati) te, između ostalog, u Udbini posjetiti Crkvu hrvatskih mučenika.

ZAGREB - Suđenje u slučaju ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića nastavlja se završnim govorima obrane (9 sati, Županijski sud u Zagrebu).

SPLIT - Institut za oceanografiju i ribarstvo, najstariji institut u Hrvatskoj, svečano obilježava 80. obljetnicu kontinuiranoga djelovanja i istraživačkog rada (10,30 sati, Muzeja hrvatskih arheoloških spomenika, Stjepana Gunjače bb).

LOVRAN - Konferencija za novinare na završetku 41. plenarnog zasjedanja Hrvatske biskupske konferencije (12 sati, Dom pastoralnih susreta u Lovranu, Maršala Tita 124).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu 33. Zagreb salona kojim se obilježava 100 godina te izložbe (11 sati, Muzej Mimara). Salon se otvara 4. studenoga u Muzeju Mimara

ZAGREB - Predstavljanje monografije "Vatroslav Kuliš" autora Igora Zidića a o monografiji govoriti će uz autora i Biserka Rauter Plančić, ravnateljica Moderne galerije, Ante Žužul, predsjednik Školske knjige, Zvonko Maković, povjesničar umjetnosti te urednica izdanja Miroslava Vučić (12 sati, Velika dvorana Školske knjige, Masarykova 28).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro: Srebrenka Parlov

popodne: Jasna Nahtigal Lazarić

navečer: Milka Ćurković

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xaš yjn/ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙