FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija predala Poljskoj tehničko izvješće o nesreći zrakoplova

Autor: mtro
MOSKVA, 20. listopada 2010. (Hina/AFP) - Rusija je u srijedu Poljskoj predala tehničko izvješće o padu zrakoplova poljskog predsjednika čijih je 96 putnika stradalo u travnju u Smolensku, na zapadu Rusije, naveo je međuvladin odbor ruskog zrakoplovstva (MAK).

To izvješće "sadrži rezultate istrage o okolnostima zrakoplovne nesreće", precizira odbor, prema agenciji Itar-Tass.

Predstavnik poljske vlade pri ruskom istražnom povjerenstvu Edmund Klich dobio je u Moskvi "punu informaciju o izvješću tehničkog povjerenstva MAK-a", dodao je.

Klichu je predano izvješće o "ispitivanju opreme zrakoplova TU-154 M pronađene na mjestu katastrofe", prema istom izvoru.

Rusija je već prije Poljskoj predala nekoliko dokumenata u vezi s istragom.

U kolovozu je poljski premijer Donald Tusk tražio objašnjenja Moskve o kašnjenjima transfera dokumenata u pogledu uzroka zrakoplovne katastrofe.

Tupoljev 154 s poljskim predsjednikom Lechom Kaczynskim, njegovom suprugom Marijom i drugim poljskim visokim dužnosnicima pao je pri slijetanju u Smolensku za vrijeme guste magle.

Poljsko izaslanstvo je putovalo na svečanosti 70. obljetnice masakra više od 22.000 poljskih časnika koji su pogubljeni po Staljinovoj zapovijedi u Katynu, blizu Smolenska.

(Hina) xtm ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙