FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poljske i ruske prve dame na komemoraciji žrtvama nesreće u Smolensku

Autor: mhaj
SMOLENSK , 10. listopada 2010. (Hina/Reuters) -Poljska prva dama Anna Komorowska i njezina ruska kolegica Svjetlana Medvedeva u nedjelju su na komemoraciji u Smolensku izjavile da je zrakoplovna nesreća u kojoj su poginuli poljski predsjednik Lech Kaczyinski i još 95 visokih dužnosnika u travnju, još više zbližila dva naroda.

Anna Komorowska, supruga poljskoga predsjednika Bronislawa Komorowskog koji je naslijedio Kaczyinskog, i ruska prva dama Svjetlana Medvedeva, prisustvovale su komemoraciji održanoj u znak sjećanja na žrtve nesreće i vjerskome obredu, zajedno sa 170 članova obitelji poginulih u zračnoj luci u Smolensku, u zapadnom dijelu Rusije, gdje se prije šest mjeseci srušio predsjednički zrakoplov Tupoljev Tu-154M.

"Cijeli ruski narod bio je duboko potresen tom strašnom tragedijom", rekla je Svjetlana Medvedeva. "Povijest naših zemalja uvijek je bila usko povezana i unatoč i nekim zamršenim trenucima, dva su naroda uvijek uspjela pronaći smjer prema obostranom poštovanju. Oba naroda dijele ljubav prema svojoj zemlji, miru i svojim sunarodnjacima".

Nakon paljenja svijeća tijekom vjerskog obreda, obje su prve dame, članovi obitelji poginulih i i prijatelji otišli u Katynsku šumu gdje je održan drugi dio komemoracije. Događaj su izravno prenosile poljske i ruska televizija.

(Hina) xmh ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙