FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Uefe Platini razgovarao s ministrom Fucksom

Autor: dlug
ZAGREB, 20. listopada 2010. (Hina) - Žao mi je što se nisam uspio susresti s premijerkom Jadrankom Kosor jer sam s njom planirao razgovarati o nekoliko važnih pitanja vezanih uz nasilje na stadionima i namještanje utakmica i to sam prenio ministru znanosti, obrazovanja i športa Radovanu Fuchsu koji će o svemu obavijestiti premijerku, a ja u siječnju ponovo planiram posjet Zagrebu," kazao je predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Michel Platini na novinarskoj konferenciji u hotelu Sheraton.

Prvi čovjek krovne nogometne organizacije Starog kontinenta stigao je u Hrvatsku iz Tirane gdje je nazočio proslavi 80. godišnjice Albanskog nogometnog saveza. Prije toga posjetio je Varšavu kako bi se i osobno uvjerio kako napreduju pripreme za Europsko nogometno prvenstvo koje će 2012. godine organizirati Poljska i Ukrajina.

Platini se na novinarskoj konferenciji pojavio u društvu zamjenika glavnog tajnika Uefe Theodorea Theodoridisa, predsjednika Hrvatskog nogometnog savez (HNS) Vlatka Markovića, te glavnog tajnika HNS-a Zorislava Srebrića.

Platini je istaknuo kako je održao kvalitetan razgovor s ministrom sporta, no najviše je odgovarao na pitanja novinara o kladioničarskoj aferi koja je potresla nogometnu Europu, o slučaju Robina Bokšića, a nekoliko je puta prisutne novinare tražio da mu postavljaju nogometna pitanja.

Platiniju je ovo treći posjet Hrvatskoj. Prije četiri godine tadašnji francuski predsjednik Jacques Chirac dodijelio je predsjedniku HNS-a Vlatku Markoviću orden Viteza nacionalnog reda za izuzetne zasluge u promicanju nogometa u Francuskoj i svijetu, a orden mu je na svečanosti u rezidenciji francuskog veleposlanika u Zagrebu uručio Platini koji je tada bio dopredsjednik Francuskoga nogometnog saveza,

Platini je bio u Hrvatskoj i koncem siječnja 2008. godine kada se u Zagrebu održao XXXII. kongresa UEFA-e. Tada je hrvatsku metropolu posjetio i predsjednik Međunarodne nogometne federacije Fife Joseph Blatter.

(Hina) xad/dl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙