FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 20. listopada

Autor: dsta
ZAGREB, 20. listopada 2010. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 20. listopada.

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović održat će 3. sastanak Vijeća za socijalnu pravdu (11,00 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241).

ZAGREB - Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju održat će svoju 23. sjednicu (15 sati, Ivana Lučića 6).

ZAGREB - Predstavnici Delegacija Europske unije u Hrvatskoj i Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva organiziraju predstavljanje projekta "Razvoj investicijskog okruženja". Cilj programa je razviti sposobnost hrvatskih županija za privlačenje izravnih stranih ulaganja i potaknuti razvoj investicijske klime u Hrvatskoj. U programu sudjeluje 20 županija, a ukupna vrijednost mu je 2,5 milijuna eura od čega EU financira 75 posto, a Republika Hrvatska 25 posto (11 sati, Trg žrtava fašizma 6).

RIJEKA - Nezavisni sindikat "Brodosplita", Nezavisni sindikat brodogradilišta "Kraljevica", Sindikat Istre i Kvarnera u "3. maju" i Sindikat "3. maja" predstavit će na konferenciji za novinstvo "Sporazum o očuvanju hrvatske brodogradnje" (12,00 sati, Zapadni ulaz u brodogradilište "3. maj")

ROVINJ - Počinju trodnevni Dani hrvatskog turizma 2010., tradicionalno okupljanje turističkih djelatnika koji po završetku turističke sezone analiziraju postignute rezultate te razmatraju i najavljuju aktivnosti za iduću turističku godinu. Na Danima, koje svake godine u drugom gradu organizira Ministarstvo turizma uz suorganizaciju Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore te Hrvatske radio televizije očekuje se oko dvije tisuće sudionika. Među njima bit će gosti iz Slovenije koja je ove godine 'zemlja-gost'. Dani počinju susretom ministra turizma Damira Bajsa s predstavnicima međunarodnih udruženja i institucija na temu "Gospodarski i socijalni učinci turizma" (16 sati, koncertna dvorana Adris).

OPATIJA - Prva Međunarodna multidisciplinarna konferencija o moru, transportu i logistici počet će s radom u hotelu "Milenij" u Opatiji. Na konferenciji će sudjelovati predstavnici Svjetske banke, Međunarodnog udruženja multimodalnog transporta, Europskog udruženja morskih luka te sveučilišta u Rijeci, Trstu, Veneciji, Centra za istraživanje u Trstu i drugih srodnih institucija. Organizatori su Pomorski fakultet u Rijeci i Lučka uprava Rijeka (10 sati, hotel "Milenij").

SPLIT - Na splitskom Žnjanu bit će otvoren 15. međunarodni sajam SASO na kojem će do 24. listopada sudjelovati gotovo 1500 izlagača iz 15 zemalja. Sajam SASO obuhvaća nekoliko specijaliziranih međunarodnih sajmova - graditeljstva, drvne i metalske industrije, alata i opreme, obrtništva i male privrede, elektronike, energetike i telekomunikacija, sajam financija - SAFIR te sajam ekologije - SEKO. (10,00 sati, Žnjan).

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙