FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 15. listopada

Autor: dsta
ZAGREB, 15. listopada 2010. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 15. listopada.

ZAGREB - Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja i Delegacija Europske unije u Hrvatskoj otvaraju projekt "Provođenje politika tržišnog natjecanja i državnih potpora u Republici Hrvatskoj". Ciljevi ovog projekta, vrijednog 1 milijun eura, su poboljšati provedbu pravila koja se odnose na zaštitu tržišnog natjecanja i kontrolu državnih potpora, stvoriti okruženje u kojem će regulatorne reforme počivati na pravilima tržišnog natjecanja te pružiti pomoć sudovima pri donošenju odluka u predmetima koji se tiču tržišnog natjecanja i državnih potpora. (10 sati, Informacijski centar Europske unije, Trg žrtava fašizma 6).

ZAGREB - U povodu obilježavanja Dana plina 2010. Hrvatska stručna udruga za plin - HSUP održat će svečanu sjednicu Skupštine HSUP-a. Na sjednici će, među ostalim, biti riječi o uvjetima pouzdanosti opskrbe prirodnim plinom u ogrjevnoj sezoni 2010/11., spremnosti transportnog sustava za nadolazeću ogrjevnu sezonu te spremnosti sustava skladišta plina. Trojici istaknutih stručnjaka bit će dodijeljena nagrada za životno djelo, posebno priznanje za aktivnosti u plinskom gospodarstvu te priznanje mladom stručnjaku (11 sati, INA Naftaplin, Šubićeva 29).

BIZOVAC - Otvara se 16. međunarodni sajam poljoprivrede, prehrane, hortikulture, ribolova, lovstva, ekologije i seoskog turizma "Agro zemlja" na kojem će do 17. listopada sudjelovati oko 250 izlagača iz Hrvatske, Mađarske, Austrije, Slovenije, Slovačke, Austrije, Italije i Francuske (12,00 sati, Bizovačke toplice)

ZAGREB - Tijekom kolovoza u Hrvatskoj je izdano 800 odobrenja za građenje što je 5,3 posto manje u odnosu na kolovoz 2009. godine, objavio je Državni zavod za statistiku. U odnosu na srpanj izdano je 59 dozvola više, odnosno ostvareno je povećanje od 8 posto. Ukupno je u prvih osam mjeseci ove godine izdano 6.516 odobrenja ili 14 posto manje nego u istom prošlogodišnjem razdoblju. Ukupna vrijednost radova predviđenih odobrenjima za građenje izdanim u prvih osam ovogodišnjih mjeseci iznosi 17,5 milijardi kuna. To je 20 posto manja vrijednost nego po odobrenjima izdanim u prvih osam mjeseci prošle godine, po kojima su bili predviđeni radovi u vrijednosti od 21,8 milijardi kuna.

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xntod yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙