FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Japanci savjetuju oprez pri putovanju u Kinu

Autor: mhaj
TOKIO , 19. listopada 2010. (Hina/AFP) - Japan je u utorak savjetovao svojim državljanima da budu iznimno oprezni, kada budu odlučivali o potencijalnom putovanju u Kinu, nakon nedavnih nacionalističkih protujapanskih prosvjeda.

Diplomatska kriza između dviju zemalja izbila je kada je početkom rujna zaustavljen kineski ribarski brod koji se sudario s dvama japanskim patrolnim brodovima blizu otočića u Istočnokineskome moru, koje prisvajaju obje zemlje.

Nakon toga su Kinezi zaprijetili da će "odlučno uzvratiti" Japanu, bijesni zbog produljenja pritvora kapetanu broda te su prekinuli veze s Tokiom na visokoj razini.

"Ne možemo isključiti mogućnost daljnih prosvjeda ovog tipa u nekom drugom dijelu Kine", izvijestilo je ministarstvo vanjskih poslova, savjetovavši turistima i japanskim poslovnim ljudima da budu "oprezni" kada se odlučuju za putovanje te da "paze što govore u javnosti" dok borave u Kini.

Od početka krize koja je izbila prošli mjesec, letove prema Kini ili prema Japanu otkazalo je više od 11.000 potencijalnih putnika, izvijestili su Japan Airlines i All Nippon Airways.

(Hina) xmh ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙