FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 19. listopada

Autor: ntod
ZAGREB, 18. listopada 2010. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 19. listopada.

PULA - Svečano otvaranje prvog međunarodnog sajma proizvođača i distributera brodske opreme "Pula boat fair" na kojem će do petka, 22. listopada, sudjelovati više od 90 izlagača (12,00 sati, parkiralište "Karolina")

BRIJUNI - Svečanost puštanja u plovidbu novog broda "Veli Brijun" koji će prevoziti posjetitelje Nacionalnog parka Brijuni na relaciji Fažana-Brijuni i obrnuto. Brod je dug 29,8 metara, širok osam metara, ima dvije palube i projektiran je za prijevoz do 400 putnika na kratkim relacijama. Izgrađen je u NCP remontnom brodogradilištu Šibenik (11,00 sati, NP Brijuni).

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Socijalni dijalog i kolektivno pregovaranje u Hrvatskoj" autora Ivana Rebca u izdanju Biblioteke "Industrijska demokracija" zagrebačke izdavačke kuće TIM press. (11,30 sati, Dom grafičara, Brešćenskoga 4).

ZAGREB - Odbor proizvođača suvenira, koji djeluje u sklopu Udruženja obrtnika Grada Zagreba najavit će na konferenciji za novinare manifestaciju zagrebačkih proizvođača suvenira. Cilj manifestacije je promocija struke i pokretanje inicijative za poticanje razvoja autohtonog zagrebačkog suvenira te obogaćenja turističke ponude grada Zagreba. (11,00 sati, Udruženje obrtnika grada Zagreba, Trg Mažuranića 13, 1. kat).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu dodjele "Zlatne Mastercard statue" za poseban doprinos kulturnom turizmu u sklopu manifestacije "Brod knjižara-Brod kulture"koja će se uručiti jednoj od 14 turističkih zajednica, suorganizatora te kulturno-turističke manifestacije. (11,00 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2/1).

ZAGREB - Iako su nešto više od po 65 posto od ukupnih 8,69 milijuna turističkih dolazaka i 48,22 milijuna noćenja u Hrvatskoj u osam mjeseci ove godine ostvarili individualni turisti, oni koji su došli i noćili organizirano ostvarili su veće poraste u odnosu na prošlu godinu, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. Individualno je u Hrvatsku u osam mjeseci ove godine došlo 5,66 milijuna turista ostvarivši 31,68 milijuna noćenja, što je 1,5 odnosno 1,2 posto više nego u istom lanjskom razdoblju. Turista koji su pak došli organizirano, posredstvom agencija ili drugih organizatora putovanja, bilo je 5,9 posto više nego u lanjskih osam mjeseci ili njih 3,03 milijuna. Sličan porast od 5,6 posto 'organizirani' su zabilježili i s 16,53 milijuna noćenja.

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xntod/xdspo yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙