FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MVPEI reagirao na Lesarovo priopćenje o Ljubljanskoj banci

Autor: aizi
ZAGREB, 17. listopada 2010. (Hina) - Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija reagiralo je u nedjelju na priopćenje predsjednika Hrvatskih laburista Dragutina Lesara o nastavku pregovora o Ljubljanskoj banci.

Reagirajući na Lesarovo priopćenje, MVPEI ističe da je "Zaključak Vlade Republike Hrvatske o nastavku pregovora pred Međunarodnom bankom za poravnanja u Baselu u skladu sa člankom 7. Aneksa C Ugovora o sukcesiji, koji je potpisan 2001. godine u Beču, a Hrvatski sabor ga je ratificirao 2004. godine".

Usto, MVPEI ističe da se "dogovorom između država ne ograničavaju prava pojedinaca, što su naglasili predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor i predsjednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor u Bohinju 31. srpnja".

"Zaključak Vlade Republike Hrvatske u potpunosti je usuglašen s Hrvatskom narodnom bankom", ističe MVPEI.

"Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija ponovno ističe da konačni rezultat mora biti povrat duga hrvatskim građanima štedišama Ljubljanske banke", stoji u priopćenju.

Zastupnik u Hrvatskom saboru i predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar u svojem je priopćenju istaknuo da "bez suglasnosti Hrvatskog sabora predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor ni Vlada RH nemaju ovlasti dug Ljubljanske banke hrvatskim građanima pretvoriti u sukcesijsko pitanje".

(Hina) xpp ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙