FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Božinović s pomoćnicom glavnog tajnika UN-a

Autor: nkot
ZAGREB, 15. listopada 2010. (Hina) - Državni tajnik za politička pitanja MVPEI-a Davor Božinović primio je u petak pomoćnicu glavnog tajnika Ujedinjenih naroda za smanjivanje rizika od katastrofa Margaretu Wahlstrom, koja u Republici Hrvatskoj boravi u povodu održavanja Druge Konferencije Hrvatske platforme za smanjenje rizika od katastrofa.

Sugovornici su potvrdili važnost prevencije i uređenog zakonodavstva u smanjenju rizika od katastrofa, neprekidne izgradnje i jačanja sustava odgovora na katastrofe kao i važnost međunarodne suradnje u sustavu zaštite i spašavanja.

Državni tajnik Božinović istaknuo je da Republika Hrvatska prepoznaje važnost jačanja nacionalnih kapaciteta te je stoga i uspostavila Hrvatsku platformu za smanjenje rizika od katastrofa, kao jedina država u jugoistočnoj Europi, uz Makedoniju, koja ima takvu platformu. Također, naglasio je aktivnu regionalnu suradnju i zajedničko djelovanje na smanjenju rizika od katastrofa koju Republika Hrvatska ostvaruje s državama u regiji.

(Hina) xpp ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙