FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuska: nuklearno odvraćanje je nezaobilazno

Autor: mtro
PARIZ, 15. listopada 2010. (Hina/AFP) - Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy podsjetio je u petak da Francuska smatra da je nuklearno odvraćanje i dalje nezaobilazno u jamčenju sigurnosti Europe, ali je naglasio da je spreman pridonijeti NATO-ovom planu proturaketnog štita.

"Sve dok postoji nuklearno oružje, Sjevernoatlantski savez će ostati nuklearni savez", naglasio je Sarkozy u priopćenju Elizejske palače nakon što je u Parizu razgovarao s glavnim tajnikom NATO-a Andersom Foghom Rasmussenom.

Predsjednik Sarkozy je također ponovio načelnu podršku Francuske planu proturaketnog štita kojeg NATO treba potvrditi tijekom summita 19. i 20 studenoga u Lisabonu.

Sarkozy drži da taj plan mora biti "realan, usklađen s razvojem prijetnje nekih programa Bliskog istoka i radi suradnje, popraćen dijalogom s Rusijom".

Ranije tijekom dana ured francuskog predsjednika je obznanio da Francuska podupire predloženi NATO-ov sustav obrane od projektila i spremna je platiti dio troškova izgradnje proturaketnog štita.

(Hina) xtm ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙