FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NATO pustio talibanskog dužnosnika na pregovore u Kabul

Autor: dmus
LONDON, 15. listopada 2010. (Hina/Reuters) - Međunarodne snage pod vodstvom NATO-a omogućile su prolaz visokog talibanskog zapovjednika u Kabul na pregovore s afganistanskom vladom, rekao je u petak zapovjednik američkih i snaga NATO-a u Afganistanu general David Petraeus.

Zapovjednik Međunarodnih snaga za pomoć u sigurnosti (ISAF) na jednom je skupu u Londonu rekao kako je taj potez sukladan potpori koju SAD i NATO daju razgovorima o pomirbi afganistanskog predsjednika Hamida Karzaija s talibanima.

"U nekim okolnostima to omogućujemo jer nije potrebno naglašavati da ulazak visokog talibanskog zapovjednika u Kabul ne bi bio baš najjednostaviji zadatak da ISAF... nije toga svjestan i to omogućuje", dodao je.

Petraeus je rekao da se nekolicina "vrlo visokih" talibanskih čelnika obratila afganistanskoj vladi i drugim zemljama angažiranim u Afganistanu. No, naglasio je da je riječ o preliminarnim razgovorima.

"Sigurno neće doći na razinu da ih se zove pregovori", rekao je.

Američki i NATO-ovi dužnosnici u četvrtak su izrazili spremnost pomoći Karzaiju u nastavku razgovora o pomirbi s talibanima, a u petak je to učinio i Pakistan.

(Hina) xdam ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙