FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

New York najprivlačniji grad na svijetu - istraživanje

Autor: mkuz
CHICAGO/ZAGREB, 15. listopada 2010. (Hina) - New York i London zadržali su status najatraktivnijih gradova u svijetu usprkos financijskoj krizi, pokazalo je u petak objavljeno istraživanje savjetodavne tvrtke A. T. Kearney.

New York je vodeće svjetsko središte biznisa i komunikacija dok je London ponio tituli grada s najvećim ljudskim potencijalom i najbogatijim kulturnim životom, zaključili su autori dvogodišnje studije koja je obuhvatila ukupno 65 gradova.

Na trećem je mjestu Tokio a na četvrtom Pariz, koji su zamijenili mjesta u odnosu na prethodno istraživanje iz 2008.

Među prvih 10 plasirali su se redom Hong Kong, Chicago, Los Angeles, Singapur, Sydney i Seul.

Sydney je ujedno jedino novo ime na ljestvici vodećih 10 gradova, a probio se na deseto mjesto zahvaljujući ubrzanom napretku u području komunikacija, pokazuje istraživanje »Indeks vodećih svjetskih gradova 2010«, koje je A.T.Kearney proveo u suradnji sa Čikaškim vijećem za globalna pitanja i časopisom Foreign Policy.

Na popisu ukupno 65 gradova iz cijelog svijeta našli su se i Bruxelles, na jedanaestom mjestu, nakon 13. u prethodnom istraživanju. Beč je potvrdio osamnaesto mjesto, Rim je napredovao za dva mjesta i našao se na 28. a Istambul je poboljšao plasman za tri mjesta i završio na 41. mjestu.

Ljestvica se temelji na kategorijama koje uključuju poslovne aktivnosti, ljudski kapital, razmjenu informacija, kulturološko iskustvo i politički angažman a ukazuju na sposobnost pojedinog grada da privuče, zadrži i generira globalni kapital, ljude i ideje.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙