FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Moskva: Medvedev čestitao Pineri na spašavanju rudara

Autor: mhaj
MOSKVA , 14. listopada 2010. (Hina/AFP) - Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev u četvrtak je čestitao svojem čileanskom kolegi Sebastijanu Pineri na spašavanju 33-ice rudara iz rudnika San Jose, a ruski državljani s gorčinom i zavišću komentiraju sudbinu Čileanaca, sjećajući se kalvarije posade podmornice Kursk i njihove smrti 2000.

"Od srca Vam čestitam na toliko priželjkivanoj i očekivanoj realizaciji jedinstvene akcije spašavanja rudara iz San Josea", napisao je, među ostalim Medvedev svojem čileanskom kolegi. Operacija je "dokaz da se i najteži izazovi mogu nadvladati voljom i hrabrošću pojedinaca, ujedinjenih na istome cilju", rekao je Medvedev.

Tridesettrojica čileanskih rudara izvučena su na površinu nakon iznimne operacije i pošto su 700 m pod zemljom, u rudniku zatočeni proveli devet tjedana.

Na internetskim stranicama ruskih državljana mogu se pročitati poruke pune gorčine i zavisti. U toj je zemlji u posljednoj rudarskoj nesreći u svibnju poginulo 90 ruskih rudara. "Prekrasno je roditi se i živjeti u humanom i normalnom svijetu. Kad ti se dogodi čudo, to znači da te Bog voli. No kod nas u Rusiji doživljavamo samo - krađu novca iz umirovljeničkih fondova, kresanje proračuna i uzimanje mita", napisao je jedan blogger. "Sjetite se Putina i Kurska... A onamo dolje, drugi ljudi, drugi predsjednik i evo rezultata", napisao je drugi.

(Hina) xmh ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙