FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Promet i vrijeme u 9,30 sati

Autor: spar
ZAGREB, 11. listopada 2010. (Hina) - Izvješće Hrvatskog auto-kluba i vremenska prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas.

ZAGREB - Zbog mjestimične magle u unutrašnjosti vozači moraju povećati oprez. Osobito oprezno treba voziti na dionicama autoceste A1 Zagreb-Karlovac i od tunela Mala Kapela do tunela Sveti Rok te duž cijelih autocesta A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac i A4 Zagreb-Goričan. U krajevima s maglom kolnici su vlažni i skliski, a zbog niskih je temeperatura na cestama u gorju moguća i poledica (osobito na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima). Na autocesti A 1, zbog redovnog održavanja kroz tunel Sveti Rok vozi se jednom tunelskom cijevi, dvosmjerno, a zabrana je prolaska za izvanredne prijevoze čija širina prelazi 3,40 metra, zbog radova. Za sav je promet, zbog oštećenog mosta, zatvorena državna cesta D 36 Popovača-Sisak na dijelu kroz šumu Brezovica. Obilazak: Ivanić Grad-Martinska Ves ili Kutina-Novska-Jasenovac, te čvor Popovača-čvor Ivanja Reka-zagrebačka obilaznica-Velika Gorica-Sisak. Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. Zbog štrajka vozača teretnih vozila u BIH prekinut je teretni promet preko GP-ima Dvor, Slavonski Brod, Slavonski Šamac, te Stara Gradiška. Granični prijelaz Plovanija otvoren je samo za vozila do 3,5 tona. Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

ZAGREB - U većem dijelu zemlje pretežno sunčano, u unutrašnjosti samo u dijelu prijepodneva mjestimice magla, ponegdje i slab mraz. Na srednjem i južnom Jadranu te u Dalmatinskoj zagori i Lici postupno jače naoblačenje, mjestimice i prolazna kiša, više na otvorenom moru. Vjetar na kopnu slab. Na sjevernom Jadranu umjerena do jaka bura i istočnjak, drugdje umjeren do jak istočnjak i jugo. Najviša temperatura zraka od 11 do 16, na Jadranu između 17 i 21 Celzijev stupanj.

(Hina) xsp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙