FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Perforacije od 16. do 25. listopada u Rijeci, Zagrebu i Dubrovniku

Autor: agrb
ZAGREB, 13. listopada 2010. (Hina) - Tjedan izvedbenih umjetnosti "Perforacije", što će se održati od 16. do 25. listopada u Rijeci, Zagrebu i Dubrovniku, predstavit će više od 25 recentnih i premijernih izvedbi nekih od najzanimljivijih umjetnika iz Hrvatske i regije.

Većina projekata na toj manifestaciji, posvećenoj nezavisnoj kulturnoj sceni, nastali su u festivalskoj koprodukciji. Ovogodišnje, drugo izdanje festivala poseban prostor daje ekološki angažiranoj umjetnosti.

Po riječima Zvonimira Dobrovića, programskog voditelja festivala, programska cjelina "Imagine 2020" povezuje umjetničke produkcije i temu klimatskih promjena, i ona će se od ove godine sustavno razvijati u suradnji s desetak europskih institucija i organizacija.

"Perforacije" donose nekoliko premijernih predstava, među ostalima kazališnih skupina "Montažstroj", koji obilježava 20 godina postojanja, i "BADco", u desetoj obljetnici njihova osnutka.

Kao posebno događanje najavljena je "Noć performansa" koja će u cjelovečernjem programu prikazati hrvatsku i regionalnu performativnu scenu. Vlasta Delimar svojim će performansom odati počast preminulom Tomu Gotovcu.

U okviru festivala održat će se simpozij o kulturnom menadžmentu za dvjestotinjak sudionika iz Hrvatske i regije koji će voditi Michael M. Kaiser i David Kitto iz Centra za izvedbene umjetnosti John F. Kennedy iz Washingtona. Svrha je tog skupa edukacija i jačanje kapaciteta zaposlenih u kulturi kako bi se prevladale posljedice recesije.

Na festivalu će gostovati, među ostalima, Atelje 212, Marko Milić, Sanja Mitrović, Igor Josifov.

U suradnji s portalom Teatar.hr, festival će ove godine djelovati i 'on-line', a publika će na nekoliko lokacija putem performativnih kabina imati priliku vlastite performanse uključiti u ovogodišnji program.

Program u Zagrebu održavat će se na više lokacija, a izvan Zagreba u suradnji s organizacijama "Drugo more" u Rijeci i Art radionicom Lazareti u Dubrovniku.

(Hina) xagrb ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙