FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga kolumna "Cvjetanje mase" Mirka Kovača

Autor: mkov
ZAGREB, 12. listopada 2010. (Hina) - Na tribini „Razotkrivanje“ u zagrebačkom kinu Europi večeras je književnik Mirko Kovač predstavio knjigu svojih političkih kolumna „Cvjetanje mase“.

Podsjetivši na Kovačevu tvrdnju kako je devedesetih godina u Hrvatskoj mjesec „maj“ preimenovan u svibanj, voditelj tribine Srećko Horvat upitao je autora kako iz perspektive čovjeka koji je 1998. komentirao zahtjeve za ostavkom tadašnjeg predsjednika Franje Tuđmana gleda na stanje današnje vlasti u Hrvatskoj.

„Bilo mi je uzbudljivije pisati onda kad je diktator bio živ“, izjavio je Kovač, dodavši kako se danas distancirao od politike.

Ocijenio je kako je za razliku od današnjega stanja, ono vrijeme bilo opasnije jer je tada doživljavao grube i teške reakcije junaka svojih kolumna o kojima je pisao.

Smatra kako je tjednik Feral Tribune, u kojem je objavljivao svoje kolumne, „ukinut sada premda je opstojao u ona teška vremena“.

„Onda su svi mediji bili na strani zla, u kojima su se vodile hajke“, rekao je, dodavši kako je samo Feral bio civilizacijski događaj na ovom prostoru.

Po Kovačevim riječima „ukidanje Ferala je planirano radi kažnjavanja lista“.

Na upit voditelja da komentira sadašnje napade na satiru, koja se, kako je rekao, pojavila na stranicama jednoga srpskog lista kad je nedavni pad dvaju hrvatskih "migova" usporedio s rušenjem zrakoplova JNA, Kovač je odgovorio kako u tome ne vidi ništa prijeporno.

„Doživio sam to kao igru i dosjetku“, rekao je, dodavši kako su se i u doba komunizma borci i prvoborci dizali protiv satire.

Smatra kako su nedavni napadi huligana na homoseksualnu paradu u Beogradu slični ovdašnjim napadima na, kako je rekao, naslovnu stranicu lista na kojoj je istaknut naslov „Oba su pala“.

„Pisao sam oštro o Tuđmanu“, napomenuo je, rekavši kako je Beograd ipak bio epicentar zla.

Kovačevu knjigu „Cvjetanje mase“ objavila je zagrebačka naklada Fraktura.

(Hina) xmkov ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙