FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak 12. listopada

Autor: sbak
ZAGREB, 12. listopada 2010. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak, 12. listopada.

ZAGREB - Sjednica Nacionalnog odbora za praćenje hrvatskih pregovora s EU-om s početkom u 10 sati (Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, dvorana Stjepana Radića).

SARAJEVO - Američka državna tajnica Hillary Clinton boravi u kraćem službenom posjetu Bosni i Hercegovini gdje će se sastati s članovima Predsjedništva BiH i svečano otvoriti novu zgradu američkog veleposlanstva u Sarajevu.

Najavljujući posjet Clinton BiH, Srbiji i Kosovu, pomoćnik američke državne tajnice Phillip Gordon kazao je medijima u Washingtonu kako će poruka koju mogu očekivati u Sarajevu biti jednostavna: bosanskohercegovački politički čelnici moraju zajednički raditi na uspostavi učinkovite države i njezinom napretku na putu ka Europskoj uniji i NATO-u.

BEOGRAD - Američka državna tajnica Hillary Clinton u nastavku svoje balkanske turneje dolazi u Beograd, gdje će razgovarati sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem i premijerom Mirkom Cvetkovićem. Očekuje se da će također razgovarati i sa srbijanskim ministrom vanjskih poslova Vukom Jeremićem te predstavnicima nevladinih udruga, a mediji prenose da će među temama biti dijalog Beograda i Prištine te kandidatura Srbije za članstvo u EU.

DEN HAAG - Rasprava o preispitivanju pravomoćne presude bivšem oficiru JNA Veselinu Šljivančaninu, osuđenom na 17 godina zatvora za zločin na Ovčari. To je prvi put u povijesti Haaškog suda da se prihvaća zahtjev za preispitivanje pravomoćne presude, što je prema njegovu statutu posljednji pravni lijek u nekom postupku.

BUDIMPEŠTA - Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso posjetit će Mađarsku.

FRANCUSKA - Francuski sindikati planiraju 24-satni štrajk u znak prosvjeda protiv planova predsjednika Nicolasa Sarkozyja da poveća minimalnu dob za odlazak u mirovinu.

LONDON - Objava dobitnika britanske književne nagrade Man Booker Prize 2010.

Dežurni:

Noć: Andrej Matijašević

Prijepodne: Duška Gerić Koren

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Srđan Baković

Tel: **38514808645

Fax: **38514808822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga yam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙