FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za nedjelju, 10. listopada

Autor: djan
ZAGREB, 9. listopada 2010. (Hina) - Najava događaja iz svijeta za nedjelju, 10. listopada:

WASHINGTON - Završni dan godišnje skupštine Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svjetske banke u čijem radu sudjeluje i hrvatsko izaslanstvo predvođeno ministrom financija Ivanom Šukerom i guvernerom HNB-a Željkom Rohatinskim.

LJUBLJANA - Slovenci u nedjelju po peti put od stjecanja samostalnosti glasuju na lokalnim izborima za gradonačelnike i članove općinskih vijeća. Izbori se odvijaju u 208 slovenskih gradova i općina, a na njima se natječe skoro 27 tisuća kandidata.

BIŠKEK - Parlamentarni izbori u Kirgistanu. Radi se o prvim parlamentarnim izborima nakon svrgnuća predsjednika Kurmanbeka Bakijeva u travnju i velikih etničkih sukoba Kirgiza i manjinskih Uzbeka u lipnju. Za 120 mjesta u parlamentu natječe se 29 političkih stranaka, a najmanje ih šest ima izgleda prijeći izborni prag od pet posto. Izbore će obilježiti i snažne mjere sigurnosti.

BEČ - Lokalni izbori u glavnom austrijskom gradu. Za naklonost birača natječe se šest stranaka: Socijaldemokratska (SPOe), Narodna (OeVP), Slobodarska (FPO), Stranka zelenih (G), Pokret za budućnost Austrije (BZOe) i Komunistička stranka (KPOe). Vladajući SPOe sa gradonačelnikom Michaelom Haeuplom želi zadržati apsolutnu većinu, ali je veliko pitanje hoće li im to uspjeti.

BEOGRAD - Prvi put nakon 2001. godine u Beogradu se organizira "parada ponosa". Prošlogodišnja je najavljena, pa otkazana zbog prijetnji nasiljem. U subotu je u Beogradu održan veliki prosvjed desničara protiv toga okupljanja.

PJONGJANG - Velika vojna parada na kopnu i moru povodom proslave 65. godišnjice osnutka sjevernorkorejske komunističke partije.

Dežurni urednici:

Noć: Gordana Gojak

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Domagoj Janković

Navečer: Slavoljub Leko

Tel. **385-1-4808-645

Fax: **385-1-4808-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xdj ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙