FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Matica umirovljenika demantira HSU da je za kažnjavanje radnika koji dobiju otkaz

Autor: nkot
ZAGREB, 11. listopada 2010. (Hina) - Matica umirovljenika Hrvatske (MUH) demantirala je danas prošlotjedne navode Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) prema kojima se matica, dajući potporu predloženim izmjenama mirovinskog zakona, zalaže "za kažnjavanje radnika koji dobiju otkaz".

Predsjednik MUH-a Josip Vincek u današnjem priopćenju navodi da Matica "u nijednom svom dokumentu, izjavi ili priopćenju takav stav nije iznijela, nego se zalaže za izmjene u mirovinskom sustavu u kojem prvenstveni uvjet mora biti radni staž, a ne godine starosti".

Podsjeća kako je na njezinu inicijativu Vlada ukinula hitni postupak za donošenje izmjena Zakona o mirovinskom osiguranju, i stavila prijedlog na raspravu u redovitu proceduru, odnosno u dva čitanja.

"Hrvatska stranka umirovljenika u političkom prepucavanju s Blokom „Umirovljenici zajedno“ uvlači i Maticu, koja nije politička stranka, već udruga koja se zalaže za prava umirovljenika i poboljšanje njihov statusa i materijalnog položaja", ističe se u priopćenju.

Vincek ujedno podsjeća da je Matica predložila i Deklaraciju o osnovnim i neotuđivim pravima umirovljenika i starijih ljudi u kojoj su izneseni cjeloviti stavovi o reformi mirovinskog sustava.

(Hina) xpp/xmt yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙