FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuska: Otkazano 30 do 50 posto letova u pariškim zračnim lukama

Autor: vrad
PARIZ, 11. listopada 2010. (Hina/AFP) - Oko 30 posto letova otkazano je za utorak u pariškoj zračnoj luci Roissyju i 50 posto u Orlyju, zbog jednodnevnog štrajka protiv mirovinske reforme u Francuskoj, objavila je u ponedjeljak Glavna uprava za civilno zrakoplovstvo (DGAC).

Pedeset posto letova otkazano je i u zračnoj luci Beauvaisu (80 km sjeverno od Pariza) koja je inače terminal tvrtke Ryanaira za letove u francusku prijestolnicu.

Air France je u petak priopćio da će zadržati sve letove na dugim linijama, ali će otkazati neke u domaćem i u europskom prometu (kratke i srednje duge linije). Ovi bi štrajkovi u zračnom prometu trebali trajati 24 sata.

U željezničkom prometu SNCF predviđa da će u prosjeku voziti jedan od triju superbrzih vlakova (TGV) iz Pariza prema unutrašnjosti.

Prema inozemstvu, normalno će voziti Eurostar u London i osam od deset kompozicija Thalysa prema Belgiji i Nizozemskoj. Dva od triju vlakova ići će prema Njemačkoj, a osam od deset prema Švicarskoj.

Noćni međunarodni prijevoz prekinut će se u ponedjeljak, osim vlaka Pariz-Rim. Svi sindikati SNCF-a su upozorili da se štrajk može nastaviti.

Znatnije će promjene pretrpjeti i željeznički promet između Pariza i njegovih predgrađa, a nešto manje promet u podzemnoj željeznici.

(Hina) xvrad ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙