ZAGREB, 17. veljače 2006. (Hina) - Hrvatski potrošači mogu slobodnokonzumirati goveđe i juneće meso, bez ikakvog straha i bojazni odkravljeg ludila, jer je meso pod strogom kontrolom i nadzoromveterinarskih institucija, kazao je
predsjednik Hrvatskog savezapoljoprivrednih udruga Antun Laslo na današnjoj konferenciji zanovinare.
ZAGREB, 17. veljače 2006. (Hina) - Hrvatski potrošači mogu
slobodno konzumirati goveđe i juneće meso, bez ikakvog straha i bojazni od
kravljeg ludila, jer je meso pod strogom kontrolom i nadzorom veterinarskih
institucija, kazao je predsjednik Hrvatskog saveza poljoprivrednih udruga Antun
Laslo na današnjoj konferenciji za novinare. Dodao je kako ne treba
stvarati paniku niti među proizvođačima niti potrošačima, jer sustav kontrole
i nadzora funkcionira.
Sve se čini a i činit će se kako bi se pojava bolesti spriječila ili
otkrila na vrijeme, kazao je Laslo.
Kaže i kako nema potrebe da se prešućuje ime vlasnika grla kod kojeg je
otkrivena bolesna životinja te očekuje da će resorno ministarstvo uskoro
objaviti taj podatak.
Laslo vjeruje da će Vlada i Ministarstvo poljoprivrede snositi trošak
oko uništavanja dotičnog stada te da će to gospodarstvo dobiti naknadu za
stvarnu vrijednost te stoke.
(Hina) xtp ydb